Eiendomsmeglere fra Torrevieja risikerer tre års fengsel for bedrageri

Publisert

Mandag 4. desember skal saken opp for provinsdomstolen i Alicante, som ligger i Elche. To eiendomsmeglere risikerer tre års fengsel for bedrageri i Torrevieja.

Tok kundenes penger

De to meglerne er tiltalt for å ha ført et par bak lyset i forbindelse med kjøp av to hus i Torrevieja.

Hendelsene fant sted i juli 2018 da ofrene bestemte seg for å kjøpe de to husene via meglerne. Påtalemyndigheten hevder at eiendomsmeglerne beholdt 187 000 euro kjøperne hadde overført. Og brukte dem aldri til å betale for husene som med det aldri ble kjøpt.

Det er vanlig at man i Spania betaler den som eier eiendommen og ikke meglerne. Å bruke meglers “klientkonto” er ikke standard prosedyre selv om det kan forekomme men da med økt risiko for kjøper. Eiendomsmegler er ingen beskyttet tittel i Spania og hvem som helst kan kalle seg megler uten noen form for utdanning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter