Drev skandinavisk prostitusjonsnettverk fra Torrevieja

Publisert

Seks personer er pågrepet etter ordre fra domstolen i Torrevieja. De seks skal ha stått bak et internasjonalt nettverk som siden 2010 har organisert en prositusjons-ring i norden. De fleste i nettverket skal være finske statsborgere med tilknytning til Torrevieja og Marbella.

Politiet mener nettverket skal ha tjent over 40 millioner Euro på seksuell utnyttelse av kvinner. De to av de seks ble arrestert i Torrevieja, Marbella. De fire siste på pågrepet i Finland, Malta og i Romania. Blant annet skal de tiltalte ha drevet websider hvor man tilbød seksuelle tjenester og organisert markedsføringen av de seksuelle tjenestene primært i Sverige og Finland hvor prostitusjon i dag organiseres via nettet på grunn av strenge lover. De prostituerte betalte først et inngangsbeløp for å komme inn i systemet og deretter faste beløp hver måned og en kommisjon.

Politiet har kartlagt 16 webisder man mener de tiltalte skal ha operert med dette formål. Den ene websiden i nettverket er anslått til å ha håndtert 70% av online-markedet for kjøp av sex i Sverige.

Etterforskningen har pågått siden 2016 ledet av spanske påtalemyndigheter med hjelp fra politi i resten av Europa via Europol og Eurojust.

Det er gjort ransakninger av en rekke boliger, blant dem i Finland og i Hong Kong hvor de tiltalte skal ha hvitvasket penger gjennom kjøp av eiendom. Politiet har også beslaglagt store mengder datautstyr. Det er også tatt beslag i ni luksusbiler, en rekke motorsykler, luksusklokker og store mengder kontanter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter