Drapssak ryster Torrevieja

Publisert

Politiet i Torrevieja har fengslet en mann for drapet på sin 32 år gamle kvinnelige partner. Kvinnen som forsvant for to måneder siden skal ha blitt funnet drept, murt inn i en vegg i en bygård i byen. Mannen som har to barn med avdøde ble arrestert torsdag 18. august. Han skal ha innrømmet drapet på partneren og er varetektsfengslet, skriver avisen El Pais.

I følge tall fra det spanske helse- og sosialdepartementet er 29 kvinner blitt drept av sine partnere eller eks-partnere så langt i år. I tillegg viser tall fra slutten av 2015 at rundt 52.000 kvinner som har vært ofre for vold i hjemmet, fremdeles lever under trussel fra partneren.

Samtidig er det lansert en ny protokoll for politiets bekjempelse av vold mot kvinner. Hensikten er å redusere antallet nye voldstilfeller og drap, der partneren allerede er anmeldt.

I følge avisen ABC får tiltaket støtte av politiets fagorganisasjon Sindicato Unificado de Policía (SUP). Organisasjonen etterlyser imidlertid styrking av politiets kompetanse, med opplæring av enheten som foretar den første risikovurderingen ved vold i hjemmet.

Kvinnen som ble funnet drept i Torrevieja skal ha blitt oppdaget etter at beboerne i gården meldte om lukt og fluer i oppgangen. Gjerningsmannen som har to barn med avdøde, 12 og 5 år, ble arrestert torsdag 18. august. Han skal ha vedgått å ha forårsaket kvinnens død, en hendelse som skal ha skjedd under en krangel. Det er imidlertid uklart om han innrømmer straffeskyld. 

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter