Dømt PP-ordfører kan bli dømt igjen

Publisert

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, er på nytt anklaget for korrupsjon. Saken går tilbake til begynnelsen av 2000-tallet da ordføreren ved hjelp av politiske kontakter skal ha fått en eiendom omregulert til utbygging og solgt den med en fortjeneste på over 5 millioner euro. Hernández slapp ut av fengsel i juli 2017 etter en dom på tre års fengsel for korrupsjon i en annen sak.

Påtalemyndighetenes anti-korrupsjonsenhet i Spania har bedt om at det tas ut ny tiltale mot Hernández Mateo. Den tidligere PP-ordføreren skal i 2000 ha kjøpt landarealer i Almoradí for 180.000 euro og solgt dem videre to år senere for 5,4 millioner. Før salget skal Hernández ved hjelp av politiske kontakter i Almoradí ha fått de aktuelle arealene omregulert til utbygging. Selskapet han solgte eiendommen til var angivelig også det sammen som tidligere hadde ordnet med kjøpet.

Pedro Hernández Mateo (69) var ordfører i Torrevieja sammenhengende i hele 23 år fra 1988 til 2011. I 2012 ble han dømt for å ha manipulert en anbudskonkurranse for tømming av søppel i kommunen, en sak som gikk tilbake til 2004. Hernández skal ha påsett at et større oppdrag ble tildelt to selskaper han selv hadde valgt ut på forhånd. Avtalen gjaldt for ti år og var verdt nærmere hundre millioner euro. Den tidligere PP-politikeren slapp ut av fengsel i juli 2017 etter å ha sonet en dom på tre år.

Les også: Torrevieja-ordfører ut av fengsel

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter