Dom mot tidligere PP-ordfører

Publisert

Tidligere PP-ordfører i Orihuela, Monica Lorente, er dømt for dokumentforfalskning i en byggesak. Saken går tilbake til 2008 og gjelder utbedring av en plass i byen der avtalen ble gjort på vegne av kommunen uten at kontrakt var skrevet. Den tidligere ordføreren og hennes ansvarlige for byggesaker er dømt for dokumentforfalskning fordi kontrakten for oppdraget ble skrevet flere uker etter at arbeidet var ferdig. De to slipper imidlertid unna med en bot på 2.700 euro og tap av retten til å inneha offentlige verv i ni måneder.

Monica Lorente står også tiltalt i en annen korrupsjonssak, den såkalte Caso Brugal. Sistnevnte sak gjelder korrupsjon i forbindelse med tildeling av kontrakter for søppeltømming i Orihuela og flere andre kommuner syd på Costa Blanca, avtaler som er verdt titals millioner euro. En rekke andre personer fra Partido Popular (PP) er blant de tiltalte, blant annet Mónica Lorentes forgjenger i ordførerjobben Jose Manuel Medina og tidligere president i provinsen José Joaquín Ripoll.

Etter sterkt press fra sine egne, trakk Monica Lorente seg fra partiet rett før regions- og kommunevalget i mai år. Partido Populars ledelse i Alicante-provinsen hadde på forhånd sagt at de ikke ønsket å ha korrupsjonstiltalte kandidater på valglistene. Da Lorente forlot partiet skal hun ha uttalt at å stemme på PP i Orihuela var det samme som å stemme på sønnene og døtrene til utbyggere som alltid har hatt sine folk på rådhuset. Etter valget ble PP likevel det største partiet i Orihuela med over 36 prosent av stemmene og med Emilio Bascuñana (PP) som ny ordfører.

Den nye dommen mot Monica Lorente og hennes kollega som ble avsagt 30. november kan ankes.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter