Den nye skolen i Orihuela Costa skal ligge på parkeringsplassen til kjøpesenteret La Zenia

Provins-myndigheten i Alicante setter av 1.2 millioner Euro til prefabrikkerte klasserom. Byggingen starter før sommeren for å være klar i september. Installasjonene vil være midlertidige til det bygges på den endelige tomten, med en investering på 9 millioner.

Den nye skole nummer 20 i Orihuela vil åpne skoleåret 2023-2024 i brakker. Det regionale utdanningsdepartementet har tildelt kontrakten for montering, utleie og demontering av de prefabrikkerte klasserommene til Alquileres Barceló Sáez S.L. Kontrakten er på 1,2 millioner euro og en ferdigstillelsesperiode på to måneder, slik at arbeidet vil begynne før sommeren for å være klart i september.

Denne nye skolen vil ha to linjer – to klasserom per årstrinn – med en kapasitet på 450 elever – ettersom forholdet er 25 elever per klasserom. For øyeblikket vil to komplette linjer bli satt opp i de midlertidige fasilitetene, noe som gir totalt 18 klasserom (seks for barn 3-5 år og 12 for barneskole), med alle nødvendige rom og tjenester. Dette vil gi 360 skoleplasser, ettersom de prefabrikkerte bygningene har et maksimalt forhold på 20 elever per klasserom, slik at lærerstaben og elevene kan jobbe og lære under mer komfortable forhold.

Relaterte saker