De vanligste sommersykdommene og hvordan du unngår dem

Publisert

De hyppigste patologiene som pasienter oppsøker legevakt for i ferien er vanligvis akutt debuterende otitis externa og gastrointestinale problemer som hovedårsak til innleggelse, som opplyst av Dr. Juan Costell, legevaktsjef ved Quirónsalud Torrevieja sykehus.

Når det gjelder ørebetennelse, forklarer Dr. Costell at «øresmerter med en historie med nylig bading er vanligvis årsaken som forårsaker flest helsekonsultasjoner. Normalt har de en tendens til å være sekundær ytre ørebetennelse på grunn av nedsenking i svømmebasseng eller i sjøen, som vanlig på denne tiden av året”. Denne typen ørebetennelse, forårsaket av fuktighet, gir en endring i epitelet til den ytre hørselskanalen, som igjen fører til at bakteriene som vanligvis er i kanalen trenger inn og forårsaker infeksjonen.

Når det gjelder symptomene, rapporterer legen at “det manifesterer seg som alvorlig smerte i området, og hvis sykdommen utvikler seg, oppstår suppurasjon og innsnevring av øregangen sammen med midlertidig hørselstap siden betennelsen ikke tillater luft å passere gjennom.” ,

Lege Costell anbefaler at pasienten etter tre eller fire dager, etter legevaktbesøk og behandling med topikal antibiotikabehandling, oppsøker øre-neselege siden denne patologien kan forårsake mange problemer i etterkant og bør kontrolleres.

I forhold til gastrointestinale problemer påpeker Dr. Costell at selv om pleiebehovet er lavere enn ved otitis, kan alvorlighetsgraden av patologien til og med kreve at pasienten legges inn. “Akutt gastroenteritt er vanligvis ledsaget av oppkast, økt antall avføring, diaré, høy feber og oral intoleranse. De fleste av disse problemene om sommeren har sin opprinnelse i matforgiftning, hovedfaren er alvorlig dehydrering, spesielt hos barn og eldre”.

For å unngå et bilde av gastrointestinale problemer om sommeren, er håndhygiene avgjørende før du tilbereder mat og helst spiser nylaget eller godt nedkjølt mat, siden varmen kan endre tilstanden.

Sommerpatologier, hva de er og hvordan du unngår dem

Selv om disse patologiene er til stede hele året, som uttalt av Dr. José Luis Lasaga, leder for nødhjelp ved Quirónsalud Alicante, “er det om sommeren og i ferien når de manifesterer seg mest tilbakevendende.” For å finne ut hva de er og hvordan vi kan unngå de vanligste sommersykdommene, indikerer Dr. Lasaga å være oppmerksom på følgende punkter:

  • Dermatologiske infeksjoner og blant disse de hyppigste er soppinfeksjoner og fremfor alt den såkalte fotsoppen, som oppstår etter å ha tråkket på våt mark og tidligere smittet av andre mennesker. “For å forhindre det,” sier Dr. Lasaga, “er det viktig å bruke flipflops både i bassengene og i dusjene og å tørke føttene våre veldig godt. Ved infeksjon vil bruken av en aktuell antifungal behandling være nødvendig.
  • Varmerelaterte sykdommer og langvarig eksponering for høye temperaturer uten tilstrekkelig ventilasjon og hydrering. “Symptomene deres kan variere fra muskelkramper, svimmelhet, tap av bevissthet, til hypertermi, hypotensjon, dehydrering og død,” forklarer Quirónsalud Torrevieja-spesialisten. Legen anbefaler å unngå høye soltimer, riktig hydrering og å holde kroppen kjølig.
  • Seksuelt overførbare sykdommer ved å øke muligheten for isolert seksuell kontakt uten bruk av tilstrekkelige beskyttelsestiltak. For å unngå dem, anbefaler Dr. Lasaga bruk av kondomer for å minimere risikoen for å få disse sykdommene. “Hvis dette skjer, oppsøk legen din for å utføre passende komplementære tester og etablere riktig behandling,” sier spesialisten.
  • Bitt fra insekter og andre dyr som kråkeboller, maneter osv. I de fleste tilfeller gir de milde symptomer som vanligvis kontrolleres med fysiske og anti-inflammatoriske tiltak, «selv om vi ikke må glemme at du må konsultere legen din eller gå til legevakten hvis du ikke har symptomer som svimmelhet, bevisstløshet, ukontrollert feber, dyspné eller brystsmerter, sier Lasaga.

Til slutt, for å ha en god sommer uten skrekk, anbefaler spesialistene fra Quirónsalud Torrevieja og Alicante å drikke mye væske, unngå timene med størst soleksponering, bruke tilstrekkelig solkrem, spise et balansert kosthold, vaske hendene ofte, og hvis du reiser, ikke glem å ta av medisinene i tilfelle du trenger det og helsemeldingene, og i tvilstilfeller ta kontakt med våre vanlige leger eller gå til legevakten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: