Crevillente: Snart starter Moros y Cristianos

Publisert

Kom til Crevillente og opplev byens feiring av Moros y Cristianos!

Kom til Crevillente og opplev byens feiring av Moros y Cristianos!

Feiringen av Moros y Cristianos i Crevillente er kjent over hele Spania og byens viktigste turistattraksjon. Festivalen starter den 3. oktober og varer til og med mandag 6. oktober med opptogene lørdag og søndag kveld som høydepunkt.

I løpet av de tre dagene feiringen pågår vil tar parader, middelaldermarkeder, folkedans og, ikke minst, festglade mennesker fylle gatene i den lille byen ikke langt unna Rojales og Torrevieja.

«Gjenerobringen» av Spania fra maurerne feires til forskjellig tid over hele Spania, og i oktober er turen til å feire Moros y Cristianos kommet til Crevillente.

Flere hundre deltagere vil kle seg ut som maurere, kristne, herolder og slaver og marsjere i fargerike opptog gjennom byen. Opptogene akkompagneres av en rekke små musikkorps og spektakulære fyrverkerishow.

Gudstjenester, konserter, teater og dans er bare noen av årets poster på programmet. Det vil også bli satt opp flere arrangementer for barn. Hele programmet for de kommende dager kan lastes ned fra kommunens hjemmesider.

I Benidorm feires Moros y Cristianos fra onsdag til søndag denne uken (1. – 5. oktober).

Feiringen av Moros y Cristianos er spesielt utbredt i regioner som Andalucia og Valencia. Dette er en tradisjon som begynte på 1400-tallet.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter