Covid-smitten øker: Sykehuset i Orihuela gjeninnfører munnbind-påbud

Publisert

Vega Baja-sykehuset i Orihuela har besluttet å styrke helsetiltakene på grunn av en «betydelig økning» i antall pasienter innlagt med covid-19. For øyeblikket er 30 pasienter innlagt. Sykehuset har gjort bruk av munnbind obligatorisk og begrenset adgangen til helsesenteret til én ledsager pr pasient.

De siste dagene

Informasjonen om covid-utbruddet har blitt gjenspeilet i en kommunikasjon adressert til alle ansatte ved helseavdelingen i Orihuela, der det heter at det de siste dagene har vært «en betydelig økning i antall pasienter innlagt på Vega Baja-sykehuset med diagnosen covid-19».
Midlertidige forsterkningstiltak

Antallet innlagte pasienter har ifølge dokumentet signert av senterets covid-overvåkingskomité steget fra et gjennomsnitt på fem eller seks pasienter til rundt tretti.

I lys av denne epidemiologiske situasjonen foreslås «en rekke midlertidige forsterkningstiltak» for å redusere overføringen av sykdommen.

Adgangskontroll

Torsdag ble det besluttet å skjerpe kontrollen ved inngangen til sykehuset for personer som skal inn på sykehusets avdelinger. Målet er å redusere smitterisikoen på grunn av strømmen av besøkende, og det vil derfor kun være tillatt med én ledsager per pasient.

Universell bruk av munnbind

For det andre vil den universelle bruken av munnbind bli spesielt forsterket for alle fagpersoner, pasienter og ledsagere på alle sykehusavdelinger, og bruken av munnbind vil bli anbefalt så strengt som mulig.

I tillegg vil disse tiltakene bli overvåket og evaluert innen to uker, eller raskere hvis den epidemiologiske situasjonen tilsier det.

Denne oppgangen i forekomsten av kovid i siste del av august er ikke eksklusiv for Vega Baja. Den forekommer i slutten av august i andre områder av Valencia. To sykehus i Valencia har denne uken iverksatt lignende tiltak som i Orihuela: Hospital Doctor Peset og Hospital General.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter