Costa Blanca får bispe-besøk

Publisert

En bispevisitas er ikke noe som skjer ofte, for det går mange år mellom hver gang biskopen besøker de enkelte kirker. Men i mars kommer imidlertid biskop Halvor Nordhaug til Costa Blanca. Nordhaug vil holde visitaser både i Altea, på Solgården og i Torrevieja.

En bispevisitas er ikke noe som skjer ofte, for det går mange år mellom hver gang biskopen besøker de enkelte kirker. Men i mars kommer imidlertid biskop Halvor Nordhaug til Costa Blanca. Nordhaug vil holde visitaser både i Altea, på Solgården og i Torrevieja.

Sjømannskirkene har sin opprinnelse i Sjømannsmisjonen, som har sitt sete i Bergen. Derfor ble det allerede i 1864 bestemt at de utenlandske kirkene skulle høre inn under biskopen i Bjørgvin. Dette ble fastsatt av Kongen i statsråd. Slik har det vært siden, og det er Bjørgvinbiskopen Halvor Nordhaug som tirsdag 20. mars ankommer Costa Blanca. Med seg i sitt følge har biskopen generalsekretær Audun Myhre i Sjømannskirken og utenlandssjefen for området Asbjørn Vilkensen.

Mange besøk
Besøket innledes i Albir/Villa Joyoysa tirsdagen, onsdagen og torsdagen, med arrangementer i Kirkesenteret og i Minnekirken i Solgården. Biskopen skal gjennomgå kirkebøkene, se på driften av kirkene og samtale med vigslet personell. Han skal også møte kirkerådet. Fredagen reiser følger videre til Torrevieja, der det samme programmet gjennomføres. I Torrevieja skal biskopen også besøke den norske skolen.

Lørdag 24. mars er han med på grøtmiddag med gospelsang. Søndagen blir det Høymesse og visitasgudstjeneste i Minnekirken i Solgården om formiddagen, og det samme i Sjømannskirken i Torrevieja om kvelden. Dette blir en stor begivenhet for begge menighetene, det er ikke dagligdags at biskopen fra Norge kommer på besøk.

Lenge siden
– Vanligvis går det 8 til12 år mellom hver gang en kirke får besøk av biskopen. Sist en biskop var i Torrevieja var ved innvielsen av kirken i 2004, da het biskopen Ole Hagesæther, forteller prest ved kirken Helge Pettersson til Spaniaposten. 
– Jeg var prest i 17 år i sjømannskirken i London, og hadde bare en eneste visitas i den perioden. Så dette er en begivenhet å merke seg, fastslår Helge Pettersson.

Besøket på Costa Blanca avsluttes mandag 26. mars. Denne dagen skal følget fra Norge ha et møte med den katolske biskop Rafael av Oruhuela/Alicante.

Av: Per Arne Skramstad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter