Byvandring i Orihuela med Jomfruen av Monserrat

Publisert

Departementet for turisme har utformet “et kraftig og komplett” program av ruter for september måned der bildet av Vår Frue av Monserrate “vil spille en dominerende rolle”, ifølge rådhuset i Orihuela.

Den 8. september feires festen til Virgen de Monserrate, skytshelgen for Orihuela, og byrådet og turistdepartementet ønsket å henvende seg til skytshelgen, og har derfor planlagt to ruter med “Orihuelas mor” som hovedperson.

Septemberrutene starter “sterkt” – sier det kommunale kommunikéet – lørdag 9. med “Virgen de Monserrate”. Starten vil være fra helligdommen Nuestra Señora de Monserrate klokka 10. Den andre avgangen finner sted lørdag 16. kl. 10.00 fra Hermitage de Monserrate (i Miguel Hernández-gaten).

Ruten til “Miguel Hernández. Liv og arbeid”


En annen viktig rute i dette programmet er “Miguel Hernández. Liv og verk”. Skikkelsen til den berømte poeten fra Orihuela er den viktigste turistattraksjonen i byen, og turistdepartementet ønsket å hedre ham igjen med en rute den 27. september (verdens turismedag). Den starter fra Miguel Hernandez House Museum kl. 10.

Programmet kompletteres med rutene “Kuriositeter i Barrio de Rabaloche” (10. september kl. 10.00 med avgang fra Plaza de Monserrate) og “Dramatisert rute ‘Vandring gjennom Barrio del Monserrate’ av gruppen ‘Teatro Expresión’ ” (13. september kl. 20.30 fra helligdommen Vår Frue av Monserrate).

I den andre uken av dette programmet vil vi gå rutene til “Dulces Pasos” (klostre), den 17. september klokka 10 fra Plaza del Carmen. I tillegg har rådmannen for turisme i Orihuela rådhus, Gonzalo Montoya (Vox) , understreket at “det er viktig å merke seg at den 17. september, dagen da festlighetene avsluttes og jomfruen vender tilbake til helligdommen sin, blir Dulces Pasos-ruten gjenopprettet, og ved avslutningen vil deltakerne glede seg over en smaksprøve av klostersøtsaker”.

Orihuela Costa

Turistrutene kommer til Orihuela Costa med ruten “Cala Mosca fra Punta Prima” den 23. kl. 10 med utgangspunkt i Punta Prima strandparkeringsplass.

Programmet for september måned avsluttes med ruten “Paseo Cultural” den 30. september kl. 10 med start ved Arco de Santo Domingo.

Registrering er gratis, plassene er begrenset og må reserveres via nettstedet www.orihuelaturística.es


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter