Bygget skytebane ved fuglereservat

Publisert

Miljøpolitiet Seprona har stanset byggingen av en skytebane ved et fuglereservat i San Miguel de Salinas syd på Costa Blanca. Aksjonen ble gjennomført etter en anmeldelse fra en lokal naturvernorganisasjon og innbyggere i kommunen. Firmaet som drev utbyggingen skal allerede ha vært i gang med å felle skog ved et hekkeområde for beskyttede rovfuglarter som hubro, fjellvåk og haukørn. Arbeidene er nå stanset og saken skal etterforskes.

En representant for kommunen San Miguel de Salinas sier til lokalavisen Información at firmaet som var i gang med den aktuelle byggingen hadde tillatelse til å gjøre enkelte endringer i et område regulert for jordbruk, blant annet å sette opp gjerder. Det var imidlertid aldri gitt noen tillatelse til å bygge skytebane. Etter å ha fått kjennskap til saken har kommunen fratatt firmaet alle rettigheter i området.

Da politiet aksjonerte skal allerede firmaet har hatt sine anleggsmaskiner på stedet og var i gang med å felle skog. All aktivitet er nå stanset og miljøpolitiet Servicio de Protección a la Naturaleza de la Guardia Civil (Seprona) vil etterforske saken. Seprona aksjonerte etter å ha mottatt en anmeldelse fra organisasjonene San Miguel Arcángel og Asociación de Amigos de Escalona (ASE).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter