Bygger strømanlegg i fredet natur

Publisert

Det spanske strømselskapet Red Eléctrica de España er i gang med å bygge et anlegg for strømforsyning i det fredede naturområdet Sierra Escalona syd på Costa Blanca. Rundt 15 kilometer med tjue til førti meter høye strømmaster skal føre strøm fra Orihuela kommune til avsaltingsanlegget i Torrevieja. Da utbyggingen ble godkjent i 2011, var det i strid med utredningen som ble gjort forut for prosjektet. Foruten å være visuelt skjemmende, frykter man at utbyggingen skal forstyrre fuglelivet i området.

Det aktuelle arealet som bygges ut er på rundt femti dekar og ligger i Orihuela kommunes del av naturområdet Sierra Escalona. Sierra Escalona har siden 2009 vært et fredet fuglereservat (Zona de Especial Protección para las Aves, ZEPA) og regnes som spesielt blant annet på grunn av utbredelsen av rovfugl. Området inngår også i det europiske miljønettverket Natura 2000 som har til hensikt å beskytte og bevare biologisk mangfold i EU.

Vedtaket om utbygging ble gjort i 2011 og ble begrunnet med behovet for strøm til avsaltingsanlegget i Torrevieja. Den påfølgende ekspropriasjonen som ble påtvunget kommunene i distriktet var i strid med rådene som ble gitt i en utredning forut for prosjektet. I tillegg til utbyggingen i Orihuela er det planlagt bygging av flere kilometer med strømmaster i retning San Miguel de Salinas og Murcia, skriver avisen Información.

Foto: Utsikt over nordre del av naturområdet Sierra Escalona.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter