Byggaktiviteten øker i “sekundære” områder

Publisert

Tidligere trender har snudd helt. Området som inkluderer Torrevieja og Orihuela, Vega Baja, har gått fra å være fokus for nye boligprosjekter til å se seg forbigått av andre områder. Analysen av dataene viser en stor forskjell mellom trenden i Vega Baja, som er helt nedadgående, og veksten i resten av provinsen.

I provinsen som helhet ble det påbegynt 312 færre boliger enn samme periode i fjor andre kvartal 2023, mens det i Vega Baja ble påbegynt 700 færre, et fall på 50%. Derfor skyldes aktivitetsfallet i kvartalet utelukkende fallet i Vega Baja, den eneste regionen der det er et fall i forhold til første kvartal, med et fall på 22%.

“I analysen av forrige kvartal spådde vi et betydelig fall som er oppfylt, så vi kan snakke om en nedadgående trend i aktivitet hvis utvikling i de kommende kvartalene vil markere den for hele provinsen. Vekten av Vega Baja på totalen er imidlertid 26%, dette er fortsatt høyere enn vekten av befolkningen i regionen, “sa presidenten for COATA.

Nærmere bestemt er antallet igangsatte boliger i Vega Bajas territorium i første halvdel av 2024 1 633, mens det i 2023 var 2 294 boliger. Det totale antallet kvadratmeter er 220 496, og gjennomsnittsprisen per kvadratmeter er 508 euro.

I Orihuela er det igangsatt 386 boliger, med et samlet areal på 58 287 m2. I Torrevieja er det derimot bygget 496 boliger på til sammen 68 499 m2.

I motsetning til Vega Baja, viser resten av provinsens områder en økning i aktiviteten. I Alicante-området ble det registrert 684 igangsatte boliger, 3 % flere enn i andre kvartal i fjor og 116 % flere enn i første kvartal i år, noe som er det høyeste aktivitetsnivået siden 2008.

Las Marinas er den regionen i provinsen som hadde høyest aktivitet i kvartalet, med en økning på 36 % i forhold til andre kvartal i fjor og 151 % i forhold til første kvartal. Totalt ble det påbegynt bygging av 859 boliger, det beste tallet for et andre kvartal i området siden 2018.

Tallene for Elche-området, med 252 igangsatte boliger, er også positive. I dette området er økningen i forhold til andre kvartal i fjor på 10 %, og 105 % i forhold til første kvartal i år.

190 boliger er påbegynt i det indre av provinsen, en økning på 157 % i forhold til andre kvartal i fjor og 111 % i forhold til første kvartal i år. Dette er det beste tallet for et andre kvartal de siste sju årene, og 118 % høyere enn gjennomsnittet for andre kvartal de foregående seks årene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter