Bygg til 53 millioner ubrukelig

Publisert

Konservatoriet i Torrevieja kan ikke brukes som musikkskole. Bygget utgjør en del av konserthuset Auditorio Internacional som stod ferdig allerede i 2011 og kostet til sammen 53 millioner euro. Nylig gjennomførte kommunen er befaring der det fremkom at store arbeider må gjøres for at bygget kan tas i bruk. I befaringen ble det blant annet avdekket elementære feil som at vareheisen i konservatoriets hovedbygg ikke er stor nok til å transportere flygler og andre store instrumenter og at lokalene ikke er egnet for de forskjellige aktivitetene de er tiltenkt.

Auditorio Internacional de Torrevieja og konservatoriet som ligger ved siden av tilhører regionen Valencia og ble offisielt innviet i 2011 av tidligere regionspresident Francisco Camps (Partido Popular). Siden det har bygget for det meste stått tomt og konservatoriet har aldri vært brukt. Ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes) kritiserer nå PPs tidligere regionsledelse for ikke å ha hatt kontroll med investeringene som ble gjort. I følge ordføreren ble bygget presentert som et «mesterverk» av et bygg. Nå ser man at installasjonen ikke en gang oppfyller minstekravene for at bygget skal kunne tas i bruk.

Les også: Vil ta i bruk tomt konserthus

Torrevieja kommune ønsker at både konserthallen og konservatoriet skal komme til nytte. I den nye evalueringen som ble offentliggjort 28. desember ser man imidlertid at utbedringene som må gjøres er svært omfattende og kostbare. Kommunen har derfor bedt eieren av komplekset Generalitat Valenciana om å se på muligheten for å saksøke byggefirmaet, arkitekten eller entreprenøren som står bak utbyggingen. Alt tyder imidlertid på at det er for sent å fremsette krav. En eventuell utbedring må i så fall gjøres for regionens eller kommunens regning, skriver avisen Información.

Foto: Ordfører José Manuel Dolón på befaring ved Auditorio Internacional de Torrevieja (Ayuntamiento de Torrevieja 2015)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter