Budsjett vedtatt 5 måneder for sent

Publisert

Torrevieja kommune har omsider fått på plass budsjettet for 2015, fem måneder på overtid. Budsjettforhandlingene har vært preget av stor uenighet. Partido Populars kommuneledelse har ikke klart å samle de andre partiene om et forslag. Fredag 8. mai ble budsjettet likevel vedtatt, utelukkende med stemmer fra PP. Budsjettet er på nærmere 99 millioner euro.

I budsjettet som nå er vedtatt i Torrevieja skal 5,8 millioner euro gå til nye investeringer (ca. 48 millioner kroner). Av disse er ca. 500.000 euro satt av til infrastruktur og idrettsanlegg, 950.000 til parker og grøntanlegg, 1 million euro til offentlige tjenester, 1,5 millioner til arbeidsmarkedstiltak og 1,6 millioner til byutvikling.

Samtlige av opposisjonspartiene stemte imot forslaget. PSOE etterlyste mer penger til turisme, mens miljøpartiet Los Verdes ønsket mer satsing på kollektivtransport. Det siste punktet skal ha vært spesielt aktuelt fordi det er kommet mange klager på at dagens kollektivtilbud i Torrevieja ikke er godt nok. Los Verdes skal også ha hatt innsigelser mot at ingenting gjøres med ulovlig oppsatte hus i kommunen. Rundt 200 bygninger skal være vedtatt revet. Til dette arbeidet settes det av rundt 200.000 euro i året, uten synlig resultater hevder partiet.

Foto: Partido Popular ved ordfører Eduardo Dolón (t.h.) og ansvarlig for økonomi Joaquín Albaladejo presenterer budsjettforslaget i slutten av mars, Ayuntamiento de Torrevieja 2015.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter