Brutalt drap på 38-åring i Torrevieja

Publisert

Den 38 år gamle irske statsborgeren som ble meldt savnet på Costa Blanca i september i fjor er funnet død ved en motorvei i Rojales. Politiet mener mannen ble slått i hjel i en leilighet i Torrevieja. Avdødes venn og samboer er tiltalt for drapet.

Motivet for det brutale drapet i Torrevieja skal ha vært sjalusi. Omstendighetene rundt drapet beskrives som et «kjærlighetstriangel». Til sammen fire personer er fengslet i saken.

Drapssaken ble først kjent den 20. september i fjor. Carl Aidan Carr ble da meldt savnet av kjæresten etter sist å ha blitt sett på et utested i Orihuela Costa. Anmeldelsen ble først behandlet som en forsvinningssak. Politiet skal imidlertid etter hvert ha fattet mistanke om at en kriminell handling lå bak.

Vitneforklaringer fra avdødes kjæreste skal ha vært avgjørende for oppklaringen. Samme natt som avdøde forsvant skal hun ha oppsøkt ham i leiligheten i Torrevieja. Der skal hun ha blitt møtt av mannens samboer.

I følge kvinnen skal samboeren ha nektet henne adgang til leiligheten. Kvinnen skal imidlertid ha sett soverommet til avdøde gjennom et vindu og reagert på at det var «altfor ryddig» og at det luktet «intenst av blekemiddel».

Motivet for drapet beskrives av spanske aviser som sjalusi i et kjærlighetstriangel. I følge opplysninger som er kommet frem i saken skal avdøde ha hatt et forhold til vennens tidligere kjæreste, en kvinne vennen angivelig også har barn med og som er blant de siktede i saken.

Liket av den 38 år gamle mannen ble 31. januar i år funnet begravet langs motorveien ved Hoya Serrano i Rojales. Politiet skal også ha funnet to tomme dunker med blekemiddel på samme sted. I politiets obduksjonsrapport bekreftes det at mannen ble slått til døde. Drapsvåpenet skal ha vært et knokejern, også kjent som slåsshanske.

Til sammen fire personer er fengslet i saken. Foruten den antatte gjerningsmannen, er tre andre tiltalt for å ha bidratt til å skjule drapet. De tre andre skal være gjerningsmannens nåværende engelske kjæreste, eks-kjæresten som også er engelsk samt en spansk venn. Hovedtiltalte er foruten drapsanklagen tiltalt for narkotikahandel, pengeutpressing og ulovlig besittelse av våpen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter