Brann truer boliger på Orihuela Costa

Publisert

Etter en lang natt har brannmannskapene klart å få kontroll over brannen som rammet over 10 hektar i et område i nærheten av golfbaner og boligområder mellom Las Ramblas og Campoamor i Orihuela Costa.

Klokken 08.29 fredag morgen meldte provinskonsortiet at det ikke lenger var behov for de utplasserte luftressursene – to helikoptre og et sjøfly – selv om arbeidet fortsatte med tre team fra brannstasjonen i Torrevieja og fire enheter med skogbrannmannskaper.

Flammene brøt ut etter kl. 17.30 torsdag i området rundt vannoverføringskanalen Tajo-Segura, et område som er mye brukt av turgåere og syklister, og spredte seg til et område i nærheten av hus og de vernede landskapene Sierra Escalona og Dehesa de Campoamor.

Klokken 01.00 kom ordføreren i Orihuela, Pepe Vegara, med en uttalelse fra stedet der nødetatene befant seg for å berolige: “Brannen er under kontroll”, etter at 10 hektar furuskog mellom Las Ramblas og golfbanen Campoamor var brent.

Rådmannen informerte også om at en reserve på 55 personer bestående av 40 skogbrannmenn og 15 medlemmer av det lokale politiet, sivilgarden og sivilbeskyttelsen ville bli opprettholdt gjennom hele natten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter