Bordell i Orihuela skal bli turistleiligheter

Publisert

Regionale myndigheter i Valencia har fått en søknad om omregulering av det gamle bordellet Club Máximo i Orihuela. Siden pandemien satte en stopper for virksomheten har bygget i industri-området stått uten aktivitet.

Ifølge opplysninger fra søknaden dreier det seg om en bytomt til industriformål med et bebygd areal på 1280 kvadratmeter. Bygningen er fra 1980, heter det. I DICs begjæring er matrikkelreferansen til lagerbygningen som ligger ved siden av N-340 og industriområdet Puente Alto, i området El Escorratel, inkludert.

Den tidligere Club Máximo var gjenstand for kontrovers under forrige valgperiode, da daværende byråd for byplanlegging, José Aix (Cs), beordret stenging i desember 2020 – fortsatt midt under pandemien – etter en rekke offentlige klager fra partiet Cambiemos, som påpekte at agentene under en politiinspeksjon samme år hadde advart om at det ble drevet prostitusjon i lokalene.

Anmodningen ble senere fulgt opp av et selskap, også det med base i Murcia og representert av en privatperson fra San Miguel de Salinas, ifølge de regionale myndighetenes nettsider. I dokumentasjonen vises navnet på den samme industriingeniøren fra den forrige forespørselen og den samme matrikkelreferansen som tegnetekniker. I dette tilfellet er det som skiller seg ut bruken som er forespurt; ved denne anledningen et vandrerhjem med kafeteria.

Selskapet som fremmer denne andre søknaden, ifølge Official Gazette of the Mercantile Register, ble stiftet i Murcia 23. april 2021 med en aksjekapital på 3,500 euro og med en eneste administrerende partner.

Aix på sin side begrunnet stengingsvedtaket med manglende lisens og manglende overholdelse av helse- og sikkerhetstiltak i forbindelse med pandemien, for eksempel overskridelse av den maksimalt tillatte kapasiteten, brudd på forbudet mot bevegelsesrestriksjoner og manglende overholdelse av antivirustiltak, inkludert påbudt maskebruk.

I januar 2022 anmeldte den tidligere Cambiemos-rådmannen Javier Gracia på nytt at rådhuset hadde akseptert en åpningstillatelse for samme bygning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter