Blomsterofringen innleder Rojales sin by-fiesta

Publisert

Blomsterofringen til Virgen del Rosario innledet søndag festlighetene til ære for skytshelgenen i Rojales, med deltakelse fra foreninger, organisasjoner av alle slag og privatpersoner som ofret blomsterbuketter og matvarer foran jomfrubildet som står ved dørene til sognekirken.

Et følelsesladet øyeblikk var da sogneprest José Rives Mirete talte til de fremmøtte med rungende stemme, ettersom dette var en av de siste handlingene han skulle lede i byen og det siste stedet han skulle virke som prest.

Sport, religion og kultur

Etter denne starten vil de planlagte arrangementene fortsette et godt stykke ut i oktober, med en kombinasjon av religiøse, barne-, sportslige og kulturelle arrangementer. Torsdag 28. september holder Antonio Gil, professor i geografisk analyse, foredraget “Rojales og Carloterceristas koloniseringspolitikk i Bajo Segura”. Foredraget er en del av markeringen av 250-årsjubileet for opprettelsen av byen Rojales.

Flere arrangementer i september og oktober

Det er verdt å nevne at lørdag 30. oktober arrangeres den 20. utgaven av 10-kilometersløpet og 5-kilometersløpet “Villa de Rojales”, og i begynnelsen av måneden, 1. oktober, arrangeres “Kunst- og håndverksmøtet” i Cuevas del Rodeo. Den 7. oktober, på festen for Virgen del Rosario, blir det messe og en høytidelig prosesjon til ære for skytshelgenen. Dagen etter arrangeres det flerfargede kostymeopptoget, og den 9. oktober, på Valenciaregionens dag, er det blant annet båndløp. Programmet fortsetter tirsdag 10. oktober med okseløp for barn og 11. oktober med den 8. stjernefestivalen.

Rockefestival

Og som et nytt innslag i festlighetene arrangerer kommunen Rockjales-festivalen 13. oktober, der de fremmøtte kan oppleve opptredener av gruppene The Capaces, Gayola, The Lizards, Deal Devis og Badulake.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter