Billig å bo i Torrevieja

Publisert

Både hårklipp og tannstell er langt rimeligere i Spania enn i Norge. Dessuten er reisen kortere dersom det skulle oppstå problemer i etterkant. Vi har blitt med nordmenn til frisøren og tannlegen i Torrevieja.

Bente Marthinsen, Elsebeth Irgens Jensen og Gro Nygaard Gjerde fra Asker er på en ukes jentetur i Spania. Foruten å nyte herlige høsttemperaturer og ha det moro sammen, benytter de anledning til å få stelt håret.

Vi har nok utsatt frisørtimen litt i lengste laget fordi vi skulle hit. Det er ingen vits i å betale en formue i Norge for klipping og striping når vi likevel skulle hit. Det er klart vi steller håret i Norge også, men prisene her er veldig lokkende, medgir Bente Marthinsen.

Behandlingen hun kostet henne 40 euro. Altså i overkant av 300 kroner.

Hjemme i Narvik ville det ha kostet rundt 1000 kroner, forteller frisør Kamilla Normark. Hun er nettopp kommet ned til Spania etter å ha drømt om muligheten helt siden hun ble ferdigutdannet frisør for to år siden.

Hun forteller at prisene i Narvik er veldig lave i forhold til større byer i Norge. Det er ikke uvanlig at man må legge igjen 1.600 kroner for en klipp og strip i gamlelandet. Utrolig, men sant – det betales kun en femtedel av prisen i Spania for disse tjenestene for kvinner i alle aldre.

Halv pris hos tannlegen

Tannlegebesøk er mye rimeligere i Spania enn i Norge. Hos tannlege Tor Oppedal, traff vi den typiske norske pasienten. Sverre og Ellinor Johansen fra Kongsberg har tilbrakt høsten i Spania. Nå vil de sjekke tennene før de vender nesen hjem mot Kongsberg. De representerer norske pensjonister som har tid til å planlegge sine gjøremål i Spania på en god måte.

Prisen og tilgjengeligheten er de viktigste årsakene til at vi bruker denne tannklinikken. Det er faktisk vanskelig å få time hos tannlegen i Norge. Dessuten er de dyktige og svært behagelige å ha med å gjøre her. Jeg har aldri tidligere opplevd å få klem av tannlegen min, men det får jeg her. Her lever de opp til navnet sitt og er smilende alle sammen, forteller Sverre Johansen fra tannlegestolen før tannlege Gry Nibe med vennlig røst ber ham gape opp.

Tannpine på norsk
Tor Oppedal har vært tannlege i Spania i mange år. Fordi han kjenner mange kollegaer i Norge, har han rimelig god oversikt over prisene der også. Han mener det er mellom 30 og 50 prosent å spare på å få satt på en krone eller andre nødvendigheter i Spania.

I Norge tar de betalt for absolutt alt. Blant annet opererer tannlegene der ofte med et hygienetillegg på 150 kroner. Det burde jo egentlig være en selvfølge at utstyret er sterilisert og at klinikken for øvrig er ren og pen, mener Tor Oppedal.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter