Berget båtflyktninger utenfor Torrevieja

Publisert

Nok en båt med innvandrere er stoppet utenfor kysten av Alicante. Siden august i fjor har totalt 85 båtflyktninger kommet til provinsen.

Båten, med åtte algeriske innvandrere om bord, ble tatt hånd om av Guardia Civil og brakt til havnen i Torrevieja.

Etter å ha blitt behandlet av Røde Kors ble innvandrerne fraktet til hovedkvarteret til det nasjonale politiet i Alicante, hvor båtflyktningene vil bli ilagt utsendelseordre.

Båten med flyktningene ble oppdaget drivende 57 sjømil sørøst for Alicante (105 kilometer) klokken 11.30 den 15. september. Et redningshelikopter varslet kystvakten til Guardia Civil, som kom kom fram rundt klokken 13.00. Innvandrerne ble deretter fraktet til havneområdet Marina Salinas ved havnen i Torrevieja.

Røde Kors gav medisinsk hjelp til båtflyktningene og forteller at det var ikke nødvendig å overføre noen av de algeriske innvandrerne til sykehus. Hjelpeorganisasjonen sørget også for at båtflyktningene fikk mat og drikke etter Innvandrerne fortalte at de i nesten tre dager har drevet rundt på havet.

Lokalavisen Diario Informacion hevder innvandrerne sier at de kommer fra Libya, Algerie og Tunisia, men at de mest sannsynlig er fra Algerie.

Mange agenter fra Guardia Civil og det nasjonale politiet stod vakt ved havnen i går ettermiddag, fram til båtflyktningene ble fraktet videre. Agenter også gjennomført noen spørsmål innvandrere om deres reise.

Båten med flyktningen ble oppdaget i nærheten av et havområdet der militære operasjoner utføres. De fleste innvandrere var veldig unge og fire hevdet å være mindreårige.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter