Beplanter strandlinjen i Torrevieja – vil stoppe erosjon

Publisert

300 planter har blitt satt ut langs kysten i Torrevieja. Formålet er å hjelpe arter som naturlig hører til her å gjenerobre strandsonen. Mange områder nære havet er i dag nesten uten vegetasjon etter mange års stor boligbygging i strandsonen.

Det er arten «Jarilla Cabeza de Gato» (Helanthemum caput-felis) man har plassert ut på tilsammen 700m2 flate i området «Casas Lo Ferris». Plantene vil bremse erosjon av kystsonen her. Man begynte å plante ut i november måned samtidig som man fysisk har fjernet planter som ikke hører til her naturlig.

I det samme området vil man stenge av deler med stolper og tau for å lede besøkende til stranden og restaurantene til stien. Målet er at det blir mindre slitasje på vegetasjonen og det steinete området plantene vokser i.

Prosjektet er et samarbeide mellom rådhuset i Torreviejas miljøavdeling og Aguamed, det lokale vannverket.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter