Bedre vern av Torreviejas kystlinje

Publisert

Torrevieja kommune vil trolig oppnå et bedre vern av byens kystområder enn tidligere planlagt i den nye vernplanen fra regionale myndigheter i Valencia. I følge en uttalelse fra kommunen får byens strender den største beskyttelsen som er mulig å oppnå med planen. Området som skal vernes er betydelig utvidet og gjelder blant annet både Cala Ferris og Las Calas.

Verneplanen som skal gjelde for hele kysten av Valencia-regionen er etter første høringsrunde endret i tråd med Torrevieja-byrådets ønsker. På en pressekonferanse mandag 22. mai kunne byråd for urbanisme Fanny Serrano og kommunearkitekt Alicia Martín stolt presentere planen der mer eller mindre alle innsigelsene kommunen hadde kommet med er tatt til følge.

Området som skal beskyttet er betydelig utvidet og gjelder blant annet både Cala Ferris og Las Calas, kystarealer det har vært strid om mange år.

Les også:

Strandområde truet av utbygging

Vil stoppe mur i strandsonen

Målet for kommuneledelsen til Los Verdes, PSOE, Sueña Torrevieja, APTCe og IU som tok over for Partido Popular etter kommunevalget i 2015 er å frede det «lille som er igjen» av grønne arealer langs kysten av Torrevieja, opplyser Serrano.

Les også. Vil ha mer fornuftig utbygging


Den nye verneplanen for Valencia-kysten

Plan de Acción Territorial de Protección del Litoral (Pativel) innebærer et generelt byggeforbud for de første tusen meterne inn fra havet, med et vern av totalt 6.500 hektar landareal langs kysten av Comunidad Valenciana fra Costa del Azahar i nord til Costa Blanca i sør.

Etter første høringsrunde er det åpnet for at kommunene i enkelte tilfeller kan gjøre nødvendige unntak fra reglene når visse vilkår er oppfylt.

Les også: Unntak fra byggeforbudet ved kysten

Allerede godkjente og påbegynte prosjekter kan ikke stanses. Dette begrunnes med behovet for rettsikkerhet og at vedtak ikke kan gis tilbakevirkende kraft. For å beholde retten til utbygging må imidlertid utbyggerne sette i gang prosjektene innen en femårsperiode. Dersom byggingen ikke gjennomføres, kan området omreguleres og vernes.

Pativel-planen skal ut på ny høringsrunde før den vedtas i Valencia-parlamentet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter