Bedre vei mellom Torrevieja og San Miguel

0
258

Den etterlengtede utvidelse kapasiteten på fylkesvei 95 (CV-95) mellom Torrevieja og San Miguel har frem til nå forblitt kun snakk. Veibiten er ofte preget av saktegående trafikk. For ambulanser på denne strekningen kan det ofte være svært vanskelig å komme frem. Tilgangen til sykehuset i Torrevieja går nettopp via denne veien. Løsningen blir trolig å utvide veien så man får to filer hver vei.

En koalisjon av partier har nå greid å dra prosjektet et skritt nærmere realitet. I budsjettet for 2023 har man inkludert en studie for hvordan forbedringen av CV-95 kan gjøres. Dette er uansett et nødvendig skritt for å få et budsjett på bordet og løse opp eventuelle formaliteter om man ender opp å måtte ekspropiere jord eller må omregulere arealer.

Tidligere tids synder gjør prosjektet vanskeligere

Man påpeker at Partido Popular i Torrevieja har tillatt at man bygger for nære CV-95. Et av eksemplene på dette er hvor veien passerer Los Balcones. Dette gjør det langt vanskeligere å eventuelt utvide antall veibaner hele veien fra San Miguel til Torrevieja.

Det er allerede satt av 30 millioner Euro for å forbedre strekningen mellom San Miguel og Bigastro.