Bare EN politimann i hele Rojales

Publisert

Store deler av døgnet er det bare en politimann på patrulje i hele Rojales kommune som inkluderer Ciudad Quesada. Policia Local har lenge nektet å jobbe overtid i kommunen. Politifolkene mener de skal ha mer betalt for å gjøre det.

Resultatet for politiets overtidsnekt er at i en kommune med 16.000 innbyggere pluss flere tusen tilreisende som bor i ferieboliger, er det bare en politimann ute på patrulje.

Politiet mener de har over 45.000 Euro til godes fra kommunen. Politiet vil også ha betalt for “ekstra hvile” i tilknytning til at de må jobbe ekstra. Ordfører i Rojales, Antiono Peres (PSOE) vil ikke godta at de skal betale politiet for å “hvile” etter at de har vært på jobb.

En politiagent for Policia Local har i Spania en lønn i overkant av de fleste offentlige tjenestemenn. Lønna varierer fra kommune til kommen men normalt er den minst det dobbelte av hva en vanlig arbeider tjener. I tillegg nyter de godt av ekstra bonuser ved slutten av året hvor man får en ekstra månedslønn. I tillegg til tidlig pensjonering og kortere arbeidstider enn spanjoler flest. De har ikke høyere utdanning men går på egne kurs i forkant av ansettelsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter