Avsaltet vann mot tørken

Publisert

Avsaltet vann fra Torrevieja kan bli redningen for jordbruket syd på Costa Blanca. Lite nedbør har skapt behov for nye vannreserver som kan brukes til vanning dersom tørken vedvarer.

Avsaltet vann fra Torrevieja kan bli redningen for jordbruket syd på Costa Blanca. Lite nedbør har skapt behov for nye vannreserver som kan brukes til vanning dersom tørken vedvarer. Vannsyndikatene i Alicante-provinsen er derfor i forhandlinger med det nye avsaltingsanlegget Planta Desaladora de Torrevieja. Det samme gjelder provinsene Murcia og Almería lenger syd. Fabrikken har vært i produksjon i ca. ett og et halvt år, men uten å få på plass en avtale.

Bøndene syd på Costa Blanca har til nå vært fornøyd med de vannleverandørene de har hatt og har derfor ikke vist interesse for det lokale avsaltingsanlegget i Torrevieja. Ekstremt lite regn denne sesongen gjør imidlertid at man nå vurderer en avtale med selskapet Acuamed som driver anlegget. I følge avisen Información har Acuamed lokket med reduserte priser for å sikre seg en avtale. I tillegg til Alicante-provinsen er provinsene Murcia og Almería lenger syd i forhandlinger med selskapet.

Anlegget «Planta Desaladora de Torrevieja» drives av Aguas de la Cuenca Mediterránea (Acuamed) og avsalter vann fra Middelhavet. Fabrikken er en stor investering på 300 millioner euro som tok seks år å bygge og som stod ferdig i begynnelsen 2013. Å bygge anlegget har vært ønsket fra politisk hold og er blant annet blitt sponset av EU med 55 millioner euro. Fabrikken har vært i produksjon i ca. ett og et halvt år, men har fremdeles ikke fått sin første kunde. I utgangspunktet var det meningen å levere vann til 400.000 husstander og til vanning av 80.000 dekar dyrket mark.

Les også: Tørreste bebodde området i verden

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter