Avgått PP-ordfører etterforskes

Publisert

Nylig avgåtte ordfører i Torrevieja, Eduardo Dolón fra Partido Popular, er under etterforskning i en korrupsjonssak sammen med en inspektør fra byens lokale politi. Saken gjelder tildeling av bevillinger til utesteder i kommunen. Inspektøren skal ha operert utenfor fullmaktene, forfalsket dokumenter og latt de aktuelle serveringstedene fortsette driften tross klager og mangler. Dolón er foreløpig anklaget for å ha sett gjennom fingrene på den antatt lysskye virksomheten og skal i likhet med politiinspektøren avhøres av spanske Guardia Civil.

I den pågående etterforskningen skal også byens nåværende politisjef være involvert, anklaget for å ha godkjent og skrevet under på inspeksjoner der det var klart at det forelå mangler. Det skal blant annet handle om et diskotek ved badestranden La Mata som ble åpnet i 2013. Stedet skal i lengre tid ha mottatt klager for brudd på forskjellige regler, uten at politiet eller Edurado Dolón (PP) har gjort noe med saken.

Anklagene mot den tidligere ordføreren kommer på et svært uheldig tidspunkt. Etter at Dolón for kort tid siden måtte si fra seg ordførervervet i Torrevieja, er han lansert av eget parti til rollen som president i provinsen Alicante.

Les: Ny ordfører i Torrevieja

Partileder og tidligere president i Valencia-regionen Alberto Fabra er på utkikk etter «rene» kandidater som ikke kan knyttes til korrupsjon. Partiets nåværende kandidat José Císcar skal ikke være mistenkt for korrupsjon, men er ikke ønsket av de andre partiene i provinsstyret og har derfor ikke den politiske støtten som må til for å overta jobben. Skal PP klare å beholde presidentvervet i Alicante må de med andre ord finne en ny kandidat. Dersom etterforskningen mot Dolón avslører uregelmessigheter, utgår han som mulig alternativ og partiet må lete videre i rekkene etter nye kandidater, eller si fra seg presidentskapet.

Les også: Beskytter korrupt forgjenger

Foto: Tidligere ordfører i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter