Armonia de Noruega – Glade sangere

Publisert

De elsker å synge, men det sosiale er kanskje enda viktigere for medlemmene i Armonia de Noruega i Torrevieja.  Tirsdag 6. november var det ”Norsk aften” i Sjømannskirken i Saltbyen.

– Vi kommer sammen for å more oss og ha det hyggelig – koret er en møteplass.

Det fastslår leder i kirkekoret i Sjømannskirken. Torgunn Sannes har vært leder i Armonia de Noruega i to år, men hun har vært med helt siden starten. Det har vært 12 veldig trivelige år.

– Miljøet er veldig godt, og sanggleden er stor. Antallet sangere varierer veldig, slik det alltid gjør i norske kor i Spania. På det meste hadde koret over 60 medlemmer, men nå ligger medlemstallet på vel tretti. I hørt er det normalt mellom 20 og 25 med på øvelsene hver torsdag morgen i Sjømannskirken.

Engasjert
Det var daværende organist og prestefrue Anna Marie Solberg som startet Armonia de Noruega i 2000. Hun var meget engasjert i det sosiale livet i og rundt kirken, og det var nærmest en ideologi for henne å få til ting i det norske miljøet, forteller Torgunn Sannes.

Solberg dirigerte selv koret den første tiden. Siden har det hatt flere dirigenter gjennom årene, det har ikke vært helt uten problemer.

Proff finsk dirigent
Nå er kirkekoret i Torrevieja så heldige at de for andre året ledes av finske Maija Vuorinen. Hun er kirkemusiker og organist, som har blitt med sin mann, som er finsk prest i Torrevieja. Her i Spania er Maija ”turist-kantor”, lønnet av den finske kirken. Dirigentjobben i Armonica de Noruega er en ren ekstrajobb for den proffe dirigenten.

Det er ikke helt lett å lede et kor med sangere som kommer og går – selv om vi har en fast stamme. -Men det går greit hvis vi ikke legger listen for høyt, mener dirigent Vuorinen.

– Mange synger i andre kor i Norge eller i Spania, det gjør jobben lettere. Innsatsen og sanggleden er det uansett ikke noe i veien med. Vi ønsker alle sanginteresserte velkommen til å bli med.

Korets repertoar er allsidig, men tilpasset kirken.
– Vi ønsker å være en del av kirkens liv, mener leder Sannes.

”Norsk aften” 6. november
Tirsdag 6. november om kvelden var det konsert i Sjømannskirken i Torrevieja. Armonica de Noruega inviterte til ”Norsk aften”, med velkjente norske sanger.

Det ble deklamasjoner av store norske navn som Sande, Prøysen og Bye. I tillegg var det allsang og utlodning og masse hygge.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter