8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Arkeologisk utgraving fra bronsealderen i Orihuela

I Orihuela forbereder man en utgraving hvor man vet det er rester etter menneskelig aktivitet som går helt tilbake til bronse-alderen.

Det skal også være bevis etter Ibererne i området. Orihuela har også hatt bosetninger av Grekere, Fønikere og Maurerne blant annet. Prosjektet utføres i et samarbeide mellom rådhuset i Orihuela og Universitetet i Alicante.

Man gjorde en enkel utgravning i området på -70 tallet. Men det ble den gangen bare gjort «prøver» fra bestemte deler av området. I dag vil man begynne med å bruke en radar for å kartlegge hele området man kaller Los Saladares.

Orihuela historie

Rik historie i Orihuela

Det har bodd mennesker i Orihuelaområdet i mange tusen år. Ibererne hadde bosetninger der, disse ble etter hvert blandet med keltiberiske bosetninger som skal ha ankommet Orihuela i forbindelse med jakten på salt i Guardamar.

I det sjette århundre før Kristus kom grekerne seilende opp elven Segura, som den gangen ble kalt Thader. Etter det kom både fønikere og kartagenere til området. Sistnevnte endret det greskfønikiske handelssystemet og innførte en form for politisk organisering.

Det var til slutt romerne som etablerte byen Orihuela der den ligger i dag. Med romerne kom det latinske alfabetet og ditto språk. I romertiden var Orihuela i en periode en del av den romerske provinsen Kartago. I 625 blir Orihuelaområdet erobret av vestgoterne.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]