Arkeologisk utgraving fra bronsealderen i Orihuela

Publisert

I Orihuela forbereder man en utgraving hvor man vet det er rester etter menneskelig aktivitet som går helt tilbake til bronse-alderen.

Det skal også være bevis etter Ibererne i området. Orihuela har også hatt bosetninger av Grekere, Fønikere og Maurerne blant annet. Prosjektet utføres i et samarbeide mellom rådhuset i Orihuela og Universitetet i Alicante.

Man gjorde en enkel utgravning i området på -70 tallet. Men det ble den gangen bare gjort «prøver» fra bestemte deler av området. I dag vil man begynne med å bruke en radar for å kartlegge hele området man kaller Los Saladares.

Orihuela historie

Rik historie i Orihuela

Det har bodd mennesker i Orihuelaområdet i mange tusen år. Ibererne hadde bosetninger der, disse ble etter hvert blandet med keltiberiske bosetninger som skal ha ankommet Orihuela i forbindelse med jakten på salt i Guardamar.

I det sjette århundre før Kristus kom grekerne seilende opp elven Segura, som den gangen ble kalt Thader. Etter det kom både fønikere og kartagenere til området. Sistnevnte endret det greskfønikiske handelssystemet og innførte en form for politisk organisering.

Det var til slutt romerne som etablerte byen Orihuela der den ligger i dag. Med romerne kom det latinske alfabetet og ditto språk. I romertiden var Orihuela i en periode en del av den romerske provinsen Kartago. I 625 blir Orihuelaområdet erobret av vestgoterne.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter