Årets første salt-eksport fra Torrevieja lastes på norsk skip

Publisert

Salt fra Torrevieja skal bekjempe is på veiene i nord-Europa.

Vinter-sesongens eksport av salt går fra Poniente-kaien i havnen starter med lasting av et norsk handelsskip på 9 000 tonn som skal til Storbritannia. Man vil fortsette eksporte de neste tre månedene.

Det er lenge siden man har sett lasting av salt i Poniente-kaien i Torrevieja. I går la Oslo Carrier 3, et 107 meter langt norskflagget handelsskip, til kai ved Muelle de la Sal for å laste 9 000 tonn salt som skal til Storbritannia. Bulksaltet som de siste månedene er hentet opp fra Torreviejas rosa lagune, brukes først og fremst til avising av veier.

Bekjempelse av is og snø som har samlet seg på veier, stier, gater og innganger til boliger i hele Europa. Atlanterhavsfrontene har feid over Europa siden oktober i fjor, så myndigheter og private selskaper har begynt å bruke opp fjorårets reserver og lage prognoser for hvor store lagre som trengs for hele den kommende vinteren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter