Arbeidene går i gang på gangstien på La Mata

Publisert

Arbeidet, som ifølge rådhuset kan starte om to uker, er tildelt selskapet Orthem-Abala.

Rådhuset i Torrevieja har godkjent tildelingen av kontrakten for arbeidene på La Mata gangstien. Dette vil innebære en totalrenovering av denne viktige promenaden i Torrevieja.

Kontrakten er tildelt selskapet UTE Orthem-Abala, og det totale beløpet er på nesten 4 millioner euro (3 929 612 euro). Nå som kontrakten er tildelt, kan arbeidet starte om bare to uker, ifølge rådhuset.

Prosjektet, som har blitt forsinket det siste året på grunn av ulike endringer fra både rådhuset og kystdirektoratet, omfatter to delstrekninger og nesten en kilometer med arbeid. Den nordlige delen, mellom Torreviejas kommunegrense i nord (overfor Acequión de La Mata-kanalen) og Plaza de Encarnación Puchol, er 310 meter lang, og den sentrale delen, mellom Plaza de Encarnación Puchol i sør og Avenida de los Europeos, er 660 meter lang.

Formålet med arbeidene er å reparere hele gangveien på disse to strekningene, som er i dårlig forfatning, samt å skifte ut de eksisterende lyspunktene på de tre strekningene med LED-modeller. I løpet av de siste årene har forsinkelser i disse arbeidene tvunget rådhuset til å betale flere fallkompensasjoner.

Den konstruktive løsningen er ment å være en videreføring av den nåværende løsningen med tanke på utseendet. Derfor har man valgt økologisk og flyttbart tre som materiale, i likhet med det eksisterende, men med sikte på å redusere vedlikeholdsbehovet og maksimere holdbarheten.

Belegget vil bli laget av teknologisk tre eller lignende, med tanke på de gode resultatene når det gjelder holdbarhet som er oppnådd i andre lignende prosjekter, og byrådet nevner som eksempel det som er gjennomført på Barceloneta-stranden i den katalanske hovedstaden. Dette tiltaket kan også fungere som en test for den fremtidige reformen av Levante-molen, der målet også er å øke holdbarheten til plankene.

Løsningen i La Mata består i å lage en stiv plattform bestående av moduler som er 3 meter brede og 2,90 meter lange, ved hjelp av fem behandlede furubjelker som er plassert i lengderetningen og avstivet sammen (på tvers) ved hjelp av treklosser av samme treslag som er plassert mellom de langsgående bjelkene.
Gjenstående

Når det gjelder budsjettet for utførelsen av arbeidene, uttrykte Sueña Torrevieja tvil for en måned siden og advarte om manglende midler. Kontrakten for byggingen av stien hadde ifølge entreprenørportalen et grunnbudsjett på 4.366.236 euro (inkludert moms). I tillegg kommer ytterligere 150.000 euro til byggeledelsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter