Åpner for cruiseskip-turisme

Publisert

I fremtiden vil tusenvis av reisende kunne besøke Torrevieja via sjøveien. Det er i hvert fall målet til Partido Populars kommuneledelse. Kommunen opplyser i en pressemelding av de allerede har gjort en avtale med det tyske rederiet Phoenix Reisen. Dersom alt går etter planen kommer cruiseskipet Amadea til byen i september. Båten som har en kapasitet på 620 passasjerer og en besetning på 200 må grunnet sin størrelse legge til utenfor havnen. Kommunen vil også åpne for at flere selskaper kan melde seg på.

MS Amadea fra den tyske byen Bremerhaven skal etter planen komme til Torrevieja den 22. september i år. Skipet kommer da fra Tánger i Marokko og skal videre til Palma de Mallorca. Båten vil være historiens første cruiseskip som legger til i Torrevieja. Det vil si, skipet er angivelig for stort for Torreviejas havn og vil måtte ligge for anker rett ut fra innseilingen. I følge kommunen vil skipets egne båter ta gjestene inn til Torrevieja.

Tross byens begrensede havnekapasitet ønsker ordfører Eduardo Dolón (PP) å gjøre Torrevieja til en permanent destinasjon for cruisefart på Costa Blanca. Kommunen skal i samarbeid med provinsadministrasjonen i Alicante ha gjort nok en avtale for neste år med det samme selskapet Phoenix Reisen.

Fra før er provinshovedstaden Alicante en etablert destinasjon for cruiseskip på Costa Blanca. I fjor åpnet også Benidorm for å ta imot større båter, blant annet nevnte Amadea.

Foto: Cruiseskipet MS Amadea, Garitzko 2007.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter