«Anti-torrevieja»

Publisert

Torreviejas ordfører Eduardo Dolón (PP) mener det har lite for seg med en koalisjon mellom opposisjonspartiene i kommunen. Partiet hans Partido Popular har etter valget 24. mai mistet flertallet de har hatt i kommunen siden 1991. Dermed er det blitt snakk om muligheten for en ny kommuneledelse der PP ikke er med. Den sittende ordføreren er imidlertid uenig i forslaget og betegner opposisjonens alternativ som «anti-torrevieja».

I kommunevalget 24. mai tapte Partido Popular fire representanter og mistet dermed flertallet i Torrevieja. I likhet med mange andre kommuner i landet forklares det dårlige resultatet med partiets mange korrupsjonsskandaler. I Torrevieja har dette vært speseilt tydelig. Partiets forrige ordfører, Pedro Hernández Mateo, soner i dag en dom på tre års fengsel for korrupsjon og har flere andre saker gående mot seg.

Les også: PP-ordfører kan få straffen forlenget

Men selv om PP har tapt nærmere ti prosent av stemmene og ikke lenger har flertall i Torrevieja, er partiet fremdeles størst i kommunen. Ordfører Eduardo Dolón vil derfor forsøke å danne en ny kommuneledelse i koalisjon med Ciudadanos, eventuelt styre alene i mindretall. Sentrum-høyre-partiet Ciudadanos er imidlertid i vippeposisjon og kan i stedet velge å støtte en koalisjon på venstresiden. Opposisjonspartiene PSOE, Los Verdes, Sueña Torrevieja, APTCe og IU vil med støtte fra partiet ha flertall i kommunestyret.

Les også: Valgresultatet på Costa Blanca

Foto: Ordfører Eduardo Dolón fra Partido Popular, Ayuntamiento de Torrevieja 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter