Anmelder inngrep i naturreservat

Publisert

Anleggsarbeid som skal være foretatt ved naturreservatet Lagunas de La Mata og Torrevieja er anmeldt til politiet. Den lokale naturvernorganisasjonen AHSA som står bak anmeldelsen opplyser at et område på mulige 130 dekar eller mer er berørt ved lagunen La Mata. Det aktuelle området ligger i Guardamar del Segura kommune og har gjennomgått store endringer med graving og opphoping av jord innenfor vernet sone. Hvem som står bak gravingen er foreløpig ikke kjent.

AHSA opplyser på sine nettsider at anleggsarbeidene er gjort i et område som er regulert etter verneplanen for våtmarksområder i provinsen Alicante og at slike inngrep er forbudt. I følge organisasjonen vil arbeidene også kunne være i strid med regionale bestemmelser om vern av natur og fugleliv i Comunidad Valenciana.

Foruten de åpenbare ødeleggelsene som allerede skal være gjort i terrenget, fryktes det at vær og vind skal øke skadeomfanget. Dersom det kommer mye regn vil jorden som er gravet opp kunne renne ut i lagunen og våtmarksområdene rundt. Det skal foreløpig ikke være kjent hvem som står bak arbeidene, men saken er anmeldt til politiets egen naturvernenhet Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza).

Foto: Asociación de Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA)

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter