Allsang og danseglede i Torrevieja

Publisert

For tiende gang ble sammenkomsten ”Syng og dans med oss” avholdt på Restaurante Los Arcos i Torrevieja. Nesten to hundre deltagere stilte opp for å synge, danse og nyte god mat. De norske initiativtakere samarbeider med restauranten for gjennomføring av arrangementene som holdes en gang i måneden i vinterhalvåret.

For tiende gang ble sammenkomsten ”Syng og dans med oss” avholdt på Restaurante Los Arcos i Torrevieja. Nesten to hundre deltagere stilte opp for å synge, danse og nyte god mat. De norske initiativtakere samarbeider med restauranten for gjennomføring av arrangementene som holdes en gang i måneden i vinterhalvåret.

Koret Armonìa Noruèga åpnet festen med kjente og kjære sanger. Korets daglige dirigent var hindret fra å delta, men Knut Bye var sporty nok til å steppe inn. Han forteller en historie om en av kveldens musikere, Arnfinn, og ham selv.

– For femti år siden spilte vi to sammen i militæret, og hadde ikke sett hverandre siden. En dag min kone og jeg var på det Skandinaviske senteret, fikk jeg øye på en nordmann jeg synes jeg kunne dra kjensel på. Jeg gikk bort og spurte om det var Krogsæter, og det var faktisk ham. Jeg kjente ham igjen etter femti år, verden er ikke stor, sier han og smiler.

Musikerne Hans, Arnfinn og Willy leder an, det er klart for allsang, og alle i den fullsatte salen synger med. Selv de som er litt usikre på teksten kan delta, alle gjestene har fått utdelt teksthefte.

Restauranten arrangerer
Restaurante Los Arcos står for servering av mat og drikke. På menyen står kalkun, grønnsaker og poteter. Det trekkes lodd blant bordene, og for et heldig vinnerbord blir det også kake og kaffe til dessert.

Ekteparene Marie og Ole Steinar, og Anne Berit og Haakon, har deltatt på flere av ”Syng og dans med oss” festene.

– Vi bor omtrent ett kvarter å gå herfra, så det er praktisk i tillegg til hyggelig for oss å delta, sier Anne Berit.

– Jeg er en person som ellers bare synger i badet, men dette er gøy. Når alle synger er en ikke redd for å være med, sier Marie.

Nils, som er en av ildsjelene bak festen, forklarer at det er restauranten som er arrangøren, og stiller med lokalet, mat og serveringspersonell.

– Vi som har tatt initiativet sørger for at folk kan kjøpe seg billetter i forkant. Vi stiller også med sangtekster og skaffer frivillige til underholdning og musikk. Det er ingen profitt på vår side, alle pengene går til premier i loddtrekningen, leie av danseband og betaling for serveringen.

Hyggelige mennesker
Angelique som jobber i baren sier at det er mange nordmenn som benytter stedet, også utenom den månedlige ”Syng og dans med oss”.

– Her skjer det noe nesten hver dag, også Den norske klubben har benyttet våre lokaler. Vi er selvfølgelig glad for gjengen som har skapt mye blest om stedet vårt. Og så er de veldig hyggelige mennesker, som vi gjerne vil bistå og legge til rette for.

Ett av de morsomste innslagene var oppfinnelsen ”Nødhjelpen” laget av Arnljot.
Ved demonstrasjon av den kombinerte spaserstokken/ urineringshjelpen, brøt hele salen ut i krampelatter.

Konferansier Nils roste ”Miljøgruppen” ved Arnljot, for en flott oppfinnelse, og uttalte at dette var et godt instrument for å hindre ”dråpe og dryppe” problemer på sko eller toalettkant. Han informerte også om at et eksemplar av nyvinningen var blant premiene i loddtrekningen.

Ole Steinar sier det er verdt å følge med når det bulgarske orkesteret spiller opp til dans. Han prøver å si at de alle er over sytti år, men etter protester fra sin kone Marie, endrer han formuleringen sin.

– Selv om vi alle er ”godt voksne” mennesker vet vi å svinge oss, uttaler han smilende.

Og han fikk rett, orkesteret ”Hot Ice” begynner å spille, og det tar ikke lange stunden før dansegulvet fylles av danseglade par.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter