Remi Marents – Advarsel mot norsk “cowboy-hypnotisør”

Publisert

Psykolog Sigurd Stubsjøen advarer i et intervju med VG mot ufaglærte hypnotisører, han mener de kan påføre mennesker sinnslidelse og gjøre mennesker med problemer enda verre. Nå vil en av “hypnotisørene” den norske psykologen advarer mot etablere seg på Costa Blanca.

Remi Marents tilbyr hypnoseterapi i Torrevieja

En av de som rammes av kritikken til Stubsjøen er Remi Marents (bildet). Han tilbyr nå sine “terapisesjoner” i en frisørsalong i Torrevieja. Marents er selv hverken lege eller psykolog. Han er har tidligere vært i politiets søkelys, blant annet for hans tilknytning til Orderud saken.

En profesjonell psykoterapeut bruker samtaleterapi og andre metoder for å hjelpe klientene til økt livskvalitet og bedre psykisk helse. Bransjen er uregulert og det er desverre mange opportunister i markedet.

Falske minner
«Falske minner», forsterkede vrangforestillinger og forverret angsttilstand som eksempler på hva den norske psykologen mener kan være konsekvenser av feilbehandling.

Remi Marents

Remi Marents hevder å kunne kurere fedme, dårlige selvtillitt, nikotinavhengighet, angst/fobi og mye mere for de som er villig til å la seg hypnotisere til den nette sum av 108 Euro pr time.

Kritisk psykolog
I min praksis har jeg hatt klienter som er blitt verre etter hypnotisering av behandlere som ikke er leger eller psykologer. Slik behandling krever faglig bakgrunn for å kunne gi forsvarlig behandling, uttalte prsykolog Stubsjøen i ett intervju med VG en tid tilbake.

Kun for psykologer & leger
Den norske straffelovens §364 har inntil nylig forbudt alle andre enn leger og psykologer å bedrive med hypnose i Norge. Overstridelse av dette var straffbart med bøter eller fengsel i opptil tre måneder. Dette var også regulert av “ kvakksalverloven” som ble avskaffet tidlig på 2000-tallet. I Norge er det nå fritt frem for hvemsomhelst, med eller uten brevkurs, å forsøke seg på hypnoterapi. Norske psykologer er likevel svært skeptiske til dette.

– Sinnet er det viktigste du har. Dersom du kjører en Ferrari, lar du ingen med brevkurs i bilmekanikk skru på den. I verste fall kan mennesker ta skade av feil bruk av hypnose, sier psykologen. Stubsjøen driver Norsk institutt for hypnose og hypnoterapi på Nesodden.

Bløffet om opptreden på  Sjømannskirken

I markedsføringen av spania-satsingen har hyponotisøren fremhevet sitt samarbeide med sjømannskirken. “I tillegg så vil vi i samarbeide med Sjømannskirken og Vikingposten ha en tredagers førpremiere 20.-23. november i forbindelse med messen der.” Het det i markedsføringsmateriell fra Marents. Også på Youtube har hypnotisøren fortalt om at han skal opptre på julemessen til sjømannskirken.

Sjømannsprest i Torrevieja,  Helge Petterson har aldri hørt om noen opptreden fra hypnotisøren. Han forteller til Spaniaposten at om han hadde blitt forespurt om noe slik hadde det uansett ikke vært aktuelt i hans kirke.

“Marents er en løgner bedrager & en farlig mann”
Også blant andre som driver med hypnose i Norge en beryktet mann, flere enn Psykolog Sigurd Stubsjøen omtaler Marents som direkte farlig. En blogger med tilknytning til miljøet skrev dette på bloggen sin tidligere i år:

Han er farlig, jeg har hørt om flere som han har misbrukt sin hypnose på. Jeg legger merke til at han på den ene siden prøver å fremstå som en forretningsmann mot næringslivet med kurser innen ledelse, samtidig som han pisser på alle andre som prøver å hjelpe mennesker å slutte å røyke, eller å slanke seg… Hvordan kan noen finne bedriftsledere finne på å ha noe med denne mannen å gjøre, når han vingler fra å leke profesjonell til å være psykopat …

Kjøpte våpen – Innvolvert i Orderud saken

Remi Marents ble kjent i Norge i tilknytning til Orderud saken. Han VG skrev om hvordan han “gikk under jorden” i flere måneder i etterkant av trippeldrapet på Orderud gård før trippeldrap-etterforskerne fikk tak i hypotisøren. Eks-kjæresten til den nå dømte Kristin Kirkemo
– Greia var at hun selv [Kristin Kirkemo] skulle plaffe ned noen, har Remi Marents fortalt politiet ifølge VG.

Ifølge VG fortalte vitnet Arman Vestad i retten at han hadde solgt en finkalibret Ruger-pistol til Remi Marents en gang på våren eller sommeren 1999. Politiet mente pistolen som ble solgt til Remi Marents, ikke kunne utelukkes som drapsvåpenet. Våpenet stammet fra det samme våpentyveriet som pistolene Vestad skaffet Kristin Kirkemo Haukeland.

VG skrev også at Remi Marents skal ha forklart Arman Vestad at han møtte en blodtilsølt person med en pistol i Oslo på morgenkvisten pinseaften 1999 – bare noen timer etter drapene.

Gjorde byttehandel med politiet for å slippe tiltale
VG skrev at Remi Marents skal også ha betrodd seg til sin daværende finske kjæreste, under en ferietur til Thailand høsten 1999. I hennes dagbok skrev hun:

«Jeg har selv valgt å reise hit med en kriminell som vet løsningen til Norges mest berømte mord på dette tidspunkt, men han sniker seg unna fra å vitne»,

Det har flere ganger under etterforskningen av drapene og i retten vært antydet at Remi Marents skal ha gjort en «byttehandel» med politiet. Marents skal ha forklart seg om Orderud-saken for å slippe tiltale for straffbare forhold.

Da Marents svært motvillig til slutt møtte i retten startet han med å besvare alle spørsmål fra aktor med «Dette vil jeg ikke svare på, fordi det kan skade min borgerlige aktelse».

I tillegg hadde Marents glemt alt han har forklart til politiet, og generelt alle forhold knyttet til de fire tiltalte i Orderud-saken. Han husket heller ikke om han har møtt tiltalte Kristin Kirkemo Haukeland, hans eks-kjæreste.

Det har ikke lyktes Spaniaposten å få telefonisk kontakt med Remi Marents. Telenor hadde sperret hans telefon for innkommende samtaler da vi ringte ham.

Vi har derimot fått melding trolig adressert Spaniapostens redaktør via vår webside:

Hei Karim din feite pudding!
Min favorittsvarting!

Synd at du ikke er med i noen seriøs bransjeforening som jeg kan fa deg sparket fra – og det er jo for sent med hjemsendelse til Algerie antar jeg.

Spis litt geitekjøtt se om du kan bli enda feitere – og så gleder jeg meg til å se deg i januar. Håper du gleder deg til å treffe meg også.

Remi Marents
Din favoritt psykoterapeut

(Red. anm. Remi Marents kommentar er noe forkortet)

Mer om saken:

VG: Psykolog advarer mot «cowboy-hypnose»

VG: Orderud-vitne Remi Marents (32) søkk vekk

Aftenbladet: Vitne «glemte alt» i Orderud-saken

Blogspot: Remi Marents: Løgner, bedrager & en farlig mann

VG: Farlige vitner

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter