750 Euro i bot til den som kjøper kopi-varer på promenaden

Publisert

Det er trangt om plassen på Torreviejas ny-oppussede strandpromenade. Det er knapt plass til fotgjengerne mellom restaurantenes terrasser og de mange “manteros” som selger billige, t-shirts, vesker, sko etc til turister.

Rådhuset i Torrevieja har instruert politiet om å bøtelegger de som handler av disse gateselgerne med opptil 750 Euro. Det er turistenes etterspørsel som gjør at denne aktiviteten fortsetter. Ofte til irritasjon for de som driver butikker eller har markedsboder med lisens i området.

Hjemmelen til å skrive ut disse bøtene ligger i regelverket for handel uten lisens. Regelverket har vært på vei en stund nå. Det hele ble vedtatt i byrådet nå første uken i juli.

Hva er en “mantero

I Spania kaller man de som selger billige produkter lagt ut på et teppe på gaten for manteros. Det kommer fra ordet “manta” som betyr teppe.

Nøkkelen er at denne aktiviteten er ulovlig, det er ofte illegale immigranter med få muligheter til jobb som driver med dette, mange av dem mens de venter på lovlig opphold som gir dem en arbeidstillatelse. I mange tilfeller finnes det kinesiske bakmenn som står for import og distribusjon av produktene.

Ved å ha alle produktene på et slikt teppe, eller laken, kan de bare gripe sammen de fire hjørnene, folde alt sammen på et øyeblikk og løpe ned gaten i det politiets patrulje kommer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter