54 smittede på sykehjem på Costa Blanca – myndighetene tar over

Publisert

Generalitet Valenciana tar over størstedelen av driften ved sykehjemmet CasaVerde hvor man også har hatt pasienter fra Norge og Sverige.

54 av de 120 pasientene man har på sykehjemmet er nå testet positive for Corona-viruset. En 87 år gammel kvinne omkom av årssaker knyttet til viruset mandag 7. september. Kvinnen skal også ha lidd av andre kroniske sykdommer.

I tillegg har femten ansatte ved Casa Verde testet positivt. Flesteparten av dem er nå sykemeldt. Situasjonen blant de ansatte kompliserer situasjonen og ha blant annet ført til manglende innrapportering av smittede til helsemyndighetene.

23. august stengte man dørene for besøkende. Antallet smittede blant personalet var da økende og i de disse ble sykemeldt var sykehjemmet underbemannet i en periode, noe som førte til at pasientene ikke fikk den omsorg man ellers er vant med.

Av de som har testet positivt for viruset er det bare tre personer som viser symptomer.

CasaVerde ligger Pilar de la Horadada, like syd for Orihuela Costa. Senteret har over flere år hatt flere norske og svenske beboere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter