Økning i registrerte utleieleiligheter i Torrevieja

Publisert

Stadig flere huseiere som driver kortidsutleie i Torrevieja forlater det svarte markedet til fordel for en «renere» virksomhet. I overkant av 3.100 leiligheter står i dag registrert for kortidsutleie, en økning på over 80 prosent de to siste årene. Samtidig antas det at den lovlige utleien fremdeles kun utgjør en brøkdel av hele markedet.

Det antas at de rundt 3.100 ferieleilighetene i Torrevieja som i dag er registrert for utleie hos regionale myndigheter, kun utgjør en beskjeden del av hele markedet. Basen av leiligheter som potensielt leies ut til turister er på over 62.000. Økningen i registreringer har tiltatt etter at den nye loven om utleie trådte i kraft i juli 2018, i dag 80 prosent høyere enn for to år siden.

På tross av at mye gjenstår anses økningen i registreringer som en positiv nyhet for utleiere som driver seriøs forretningsvirksomhet på Costa Blanca. En huseier som ikke betaler skatter og avgifter har et konkurransefortrinn hva gjelder utgifter og kan derfor tilby langt «snillere» utleiepriser. Flere registrerte leiligheter betyr derfor mer rettferdig konkurranse innen næringen. I tillegg øker regionens skatteinntekter og den offentlige kontrollen blir bedre.

Fordi bransjen er underlagt kontroll, vil forbrukernes rettigheter også forbedres. Huseiere må etter loven garantere profesjonell standard på en rekke områder som økonomi, sikkerhet, hygiene med mer, for ikke å miste lisensen.

 

Rekordmange ferieboliger i Torrevieja

Ingen vet hvor stort det svarte utleiemarkedet i Torrevieja er. Det man imidlertid vet er at det totale antallet registrerte ferieboliger (altså bolig nummer to) er på 62.585 tinglysninger. I følge avisen Información utgjør dette tallet litt over halvparten av samtlige registrerte leiligheter og hus i kommunen. Tallet er også det høyeste av samtlige byer i Valencia-regionen. Til sammenlikning har regionshovedstaden Valencia 33.757 registrerte ferieboliger, Alicante 28.707, Orihuela 27.573 og Benidorm 25.000. Tallene er hentet fra instituttet for turisme i Valencia (Observatorio Turístico de la Comunitat Valenciana).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter