4.990 færre innbyggere i Torrevieja

Publisert

Torreviejas ordfører Eduardo Dolon (PP) må nedskrive folketallet i kommunen etter at bare ti av 5.000 europeiske borgere har bekreftet at de fortsatt bor i saltbyen.

Torreviejas ordfører Eduardo Dolon (PP) må nedskrive folketallet i kommunen etter at bare ti av 5.000 europeiske borgere har bekreftet at de fortsatt bor i saltbyen.

Når du eier eller leier i Spania er det obligatorisk å registrere seg i ”padron minicipal de habitantes,” kommunens register over innbyggere.

Siden manntallslisten danner grunnlaget for det offisielle innbyggertallet i kommunene vil dermed de statlige overføringene og kommunens budsjett være avhengig av hvor mange innbyggere som har skrevet seg inn i manntallet. Den spanske stat krever derfor at manntallslisten oppdateres jevnlig.

For å oppdatere opplysningene i manntallslisten sendte Torrevieja kommunen derfor tidligere i år ut 5.000 brev til europeiske borgere som var registrert i manntallslisten.

Men nå viser det seg at kun 10 av de 5.000 europeere har svart på brevet fra kommunen og bekreftet at de fortsatt bodde i Torrevieja. De resterende 4.990 europeerne har ikke bekreftet sin boligadresse i kommunen. Torreviejas ordfører Eduardo Dolon (PP) må derfor nedskrive folketallet i kommunen.

Færre innbyggere gir mindre penger
Dersom innbyggertallet holder seg under ett hundre tusen innbyggere fram til januar 2015 vil kommunen miste to kommunale rådgivere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter