25 solcelleparker til Vega Baja

Publisert

Forlatte åkrer og uproduktive gamle gårder skal produsere ren og billig energi. Stadig fallende priser på solceller samt økende priser på andre former for energi har ført til et rush av søknader om å få etablere slike anlegg i regionen.

Til sammen er det søkt om å få bruke et areal på 1000 hektar og oppføringen av paneler som totalt vil gi 535 megawatt.

Bare en søknad er godkjent

I Torrevieja-området er det nå 25 søknader om å etablere solcelle-parker under behandling. Det er søkt om etableringer i Orihuela, Almoradi og San Miguel de Salinas. Av disse 25 har bare en fått sin godkjenning, tre av søknadene har resultert i avslag. Resten er fortsatt under behandling. Avslag på søknad gis blant annet i tilfeller hvor myndighetene mener arealet bør brukes til å dyrke mat.

2000 Euro pr 10.000m2

I de fleste tilfeller gjør man avtaler med grunneier om å få bruke arealet de neste 30 år mot en pris på rundt 2000 Euro pr hektar (10.000m2). Dette er for mange en attraktiv og sikker inntekt sammenliknet med avkastning fra jordbruket som varierer kraftig fra år til år.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter