18.000 “færre” villkatter i Torrevieja

Publisert

Sterilisering av villkatter i Torrevieja har de siste to årene hindret fødsel av rundt 18.000 katteunger. Det er i hvert fall tallet kommunen har kommet frem til gjennom sine beregninger. Eksakte tall er av naturlige årsaker vanskelig å oppnå. Man regner imidlertid med at et kattepar kan få opptil 12 katter i året, som igjen vil kunne få 12 katter i året, som igjen vil kunne få… og så videre. Kampanjen for 2017 er nå avsluttet, med totalt 571 katter innom klinikken.

Kampanjen for sterilisering av katter i Torrevieja er avsluttet for året 2017. I følge kommunens tellinger er 571 katter sterilisert. Å få redusert villkattebestanden er viktig for så vel kattene som for innbyggerne i Torrevieja. Dette fordi større kolonier av eierløse katter kan skape hygieniske utfordringer for både mennesker og dyr.

Prosjektet for sterilisering av villkatter i Torrevieja er også i gang i andre kommuner på Costa Blanca som Alfaz del Pi og Villajoyosa. Målet er å få kontroll med villkattbestanden gjennom å fange, sterilisere og sette kattene fri igjen, Capturar-Esterilizar-Soltar (CES). I likhet med andre byer i Europa er avliving av kattene ikke ansett som et gangbart alternativ fra kommunens side. I stedet vil man gradvis begrense koloniene gjennom å redusere fremtidige fødsler.

Les mer om prosjektet for sterilisering av katter på Costa Blanca:

Villajoyosa steriliserer villkatter

Massiv kastrering av katter i Torrevieja

Katteproblem i Alfaz del Pi 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter