17 Virus-smittede på intenensiv-avdeling i Torrevieja

Publisert

Med 17 personer innlagt med respirator utvider nå universitetssykehuset i Torrevieja kapasiteten. Totalt er 120 personer innlagt på sykehuset i Torrevieja med plager som kan knyttes til viruset.

Man vil tilrettelegge post-kirurgisk avdeling så den også kan ta imot de som har komplikasjoner som følge av Corona-smitte. Sykehuset har opprettet 97 nye stillinger og nesten hele sykehusets stab på 1.100 personer jobber nå med tilfeller knyttet Corona-viruset.

Torrevieja er spesielt utsatt fordi mange valgte å reise til sin feriebolig i Torrevieja til tross for påbud om å forbli hjemme. Mange kom fra Madrid med smitten og blant de som er innlagt på sykehuset er folk fra Madrid.

Sykehuset i Torrevieja ble åpnet i 2006. Alle rommene er enkeltrom men de er satt opp for å kunne brukes av to pasienter, noe man nå gjøre for å bruke hele kapasiteten.

Takker nei til flere pustemaskiner

Sykehuset har blitt tilbudt flere pustemaskiner. Det er veterinærer i området som sammen har sagt at de kan donere slikt utstyr. Ledelsen ved sykehuset har takket nei. De sier de har alle de respiratorene de trenger for øyeblikket. Den dramatiske situasjonen man har sett f.eks. i Madrid er ikke representativ for situasjonen ved f.eks. sykehuset i Torrevieja.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter