11 Orihuela-strender med blått flagg oppfyller egentlig ikke kravene

Publisert

Beboende på Orihuela Costa mener kommunes strender slett ikke oppfyller kravene satt til strender som får utmerkelsen “Blått flagg”.

Orihuela kommune har fornyet de elleve blå flaggene som sertifiserer kvaliteten på kommunens strender – Aguamarina, Barranco Rubio, La Caleta, Cala Capitán, Cala Cerrada, Cala Estaca, Cala Mosca, La Glea, Cala Bosque, Mil Palmeras og Punta Prima. Dette gjør den til kommunen med flest blå flagg i hele Valencia-regionen og nest flest i Spania.

Orihuela Costa

Klager til blå-flagg organisasjonen

Nabo-foreningen “Asociación de Vecinos Cabo Roig y Lomas”, har sammen med andre organisasjoner lenge har fordømt mangelen på tjenester og infrastruktur på kysten. Nå har det sendt et brev til stiftelsen som deler ut disse blå flagg, hvor advarer om at det er seks obligatoriske betingelser som ikke er oppfylt, basert på guiden som enheten selv har med kriteriene som kreves for å motta prisen, krav som må oppfylles før 1. juli; Ellers vil organisasjonen trekke tilbake merket.

Naboforeningen ber om at man faktisk kontrollerer at disse manglene er løst ved neste inspeksjon. Innbyggerne er klar over at de blå flaggene er en utmerket turistattraksjon for kommunen, som må opprettholdes”. Imidlertid men som naboene selv skriver “på en slik måte at strendene i Orihuela virkelig er verdige dem, og at de alvorlige manglene de har for øyeblikket blir løst“.

Brevet spesifiserer at rådhuset må demonstrere at minst fem informasjons- og miljøopplæringsaktiviteter tilbys publikum.

I tillegg må kommunen ha en utviklings- og arealbruksplan for sitt kystområde. Denne planen, så vel som aktivitetene som kommunen utvikler i dette området, må respektere gjeldende forskrifter om arealplanlegging og kystvern. Dette slik at stranden må overholde alle forskriftene som gjelder for det området og aktivitetene som utføres der. På dette punktet indikerer brevet at reparasjonen av synkehullet på stranden i La Caleta har vært ufullstendig ettersom landskapsintegrasjonen som kreves av Generalitat Valenciana ikke er utført.

Skitne strender over lang tid

Et annet krav for et blått flagg er at stranden må være ren. Naboforeningen legger imidlertid til at det bare er én traktor til å rense sanden på Orihuelas 11 strender. Når denne går i stykker, noe som skjer svært ofte, blir ingen strand rengjort.

Ingen toaletter

Til gjengjeld må det være tilstrekkelige og rene toaletter, uten ukontrollert eller ulovlig dumping av avløpsvann. For øyeblikket har imidlertid ingen av Orihuelas strender toaletter, siden de ble stengt da servicekontrakten for chiringuito ble avsluttet 1. januar.

Håndhever ikke forbudet mot kjæledyr

Forbudet mot kjæledyr på stranden er også verdsatt, men ifølge nabolagsorganisasjonen er det på noen strender vanlig å se ukontrollert tilstedeværelse av hunder, til tross for at det finnes en egen strand for dem.

Dårlig vedlikehold

Guiden over de “blå strendene” etablerer også en standard for tilstrekkelig vedlikehold av adkomst, promenader og parkeringsplasser. Klagene viser at for eksempel rekkverket på promenaden i Playa Flamenca, ved siden av strendene Cala Estaca og Cala Mosca, er i “en forferdelig tilstand og veldig farlig for folk som besøker begge strendene”.

“Alvorlig risiko for badegjestenes sikkerhet”

Man påpeker også at på Aguamarina-stranden (Caleta de La Glea) smuldrer skråningen på sanden på stranden, med en alvorlig risiko for badegjestenes sikkerhet. Strandavdelingen svarte foreningen 15. april 2021 at “arbeidet som skal utføres i området er i ferd med å bli godkjent”. Mer enn to år senere har det ikke blitt utført noe arbeid for å forsterke eller støtte skråningen, med det resultat at “risikoen for kollaps har forverret seg”, konkluderer han.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter