1.500 underskrifter mot utbygging av Cala Mosca

Publisert

I en ny underskriftskampanje har man til nå samlet inn underskrifter fra 1500 personer mot en utbygging som omfatter 2.200 ferieboliger ved Cala Mosca. Saken har også blitt tatt opp på EU-nivå.

Siden 2009 har man demonstrert mot utbygging av Cala Mosca på Orihuela Costa. Den eneste ubebygde kyststrekningen på Orihuela Costa. Det PP dominerte rådhuset i Orihuela ga for mange år tilbake grønt lys til det omfattende byggeprosjektet, naboer i området absolutt ikke ønsker seg.

I 2010  ble 7000 underskrifter ble i fjor samlet inn for å redde enklaven fra utbygging. 

I 2022 vant utbygger i retten og man antok at saken nå ville være ferdig.

SpaniaPosten 17. mars 2022:

Utbygger sier dette er en endelig slutt på femten år med hinder i veien. Utbygger har blitt møtt om krav til å endre prosjektet for å beskytte to vernede plante-arter som bare finnes her. I tillegg har man fått «urimelige krav» fra i departementet for infrastruktur.

Utbygger har nå hastverk med å komme i gang. Tillatelsen til omregulering (PATIVEL) løper ut i første kvartal 2023.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter