VM 2022: Gruppe E

Publisert

Når du tenker på populære sporter i Spania, tenker du sannsynligvis på fotball, og du har rett. Fotball er definitivt den mest elskede sporten i Spania, og spanske klubber og fotballspillere er godt kjent over hele verden. Hvem husker ikke målvakten Iker Casillas, de legendariske målene til Raúl González, forsvaret og lagspillet til Sergio Ramos, Andrés Iniesta og så mange andre spillere. Hvis man først er i Spania på ferie, og i tillegg er en fotballfanatiker så bør man prøve å planlegge slik at man får med seg en kamp. I Spania finner du flere store fotballlag som Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia og mange mange flere. Det finnes med andre ord mange muligheter, men nå skal vi se nærmere på Spania sitt landslag og VM 2022.

Hvert verdensmesterskap finnes det alltid en vanskelig gruppe. I 2022 er gruppe E faktisk den gruppen, og lagene som er i gruppen er Tyskland som har vunnet VM fire ganger, 2010-mesteren Spania, sammen med undervurderte Japan og Costa Rica, som tidligere har sluppet unna vanskelige grupper. Det er ingen tvil om at vi har noen spennende kamper foran oss når to av de mest kjente europeiske stormaktene stiller opp – men det er ingen tvil om at Costa Rica og Japan er vanskelige underdogs som kommer til å skape kaos.

Det som er sikkert er at VM er rett rundt hjørnet og starter 20 november, og det er 64 kamper man skal igjennom før finalen 18 desember, og alle kampene kan du se direkte hos NRK eller TV2, det er også mulig å finne Unibet odds på VM på spesialiserte sider, og selv om Norge ikke kvalifiserte seg, har du kanskje et annet lag du vil støtte, og skulle du trenge en fotballdrakt så finner du det hos Unisport. Det er mange som er favoritter til å vinne, men i denne artikkelen skal vi se nærmere på gruppe E, går Spania videre? Går Tyskland på en smell som de gjorde i Russland? Kan Japan overraske de to store stormaktene?

Spådommer for gruppe E

Spania er favoritten til å komme videre fra gruppe E, og rett bak kommer Tyskland. Spania er i en langt mer stabil posisjon enn i 2018, da Julen Lopetegui ble sparket på tampen av turneringen. Luis Enrique tar for seg sin andre store turnering med Spania, og han har gjort det utmerket godt: semifinalister i EM 2020, finalister i 2021 Nations League og nok en gang inn i som de fire siste i 2023 Nations League.

Til tross for dette har Spania slitt med å finne en erstatter for sin toppscorer, David Villa, siden han gikk av i 2019. Ferran Torres er toppscorer i kvalifiseringen med fire mål, men vi skulle gjerne ha sett at Alvaro Morata og Pablo Sarabia blir mer målfarlige, men det er kanskje nå de viser seg frem.

Men det spiller kanskje ingen rolle, med en midtbane full av talenter. Spanias suksess kan godt være sterkt avhengig av Barcelonas midtbanetrio Gavi, Sergio Busquets og Pedri.

Tyskland er i et VM uten Joachim Löw ved roret for første gang siden verdensmesterskapet i 2006. Hansi Flick vil prøve å etterligne Jupp Derwall som den siste manageren som vant en stor turnering med Tyskland ved første forsøk (EM 1980). I likhet med Spania, er de spådd å kvalifisere seg til de siste 16, men de har blitt spådd til å bli nummer to i gruppe E.

Men de var ekstremt effektive i å kvalifisere seg til Qatar med ni seire fra sine 10 kamper, så det er ingen tvil om at Die Mannschaft går inn i VM med en god form. Russland 2018 var første gang siden 1950 at Tyskland ikke klarte å komme forbi første runde. Gitt at de var forsvarende mestere, var det en stor skavank på en ellers eksepsjonell rekord dette århundret, etter å ha nådd minst semifinalene i annenhver verdenscup. Historien har lært oss å aldri avskrive dem, og de er blant lagene vi bør forvente kommer langt.

Japan går inn i gruppen med ingenting å tape og alt å vinne. De fleste spådommer sier at de kommer til å ende på en tredje plass i gruppen. Japan kommer til Qatar i god form, og har bare tapt to ganger på 13 kamper siden oktober 2021. Hajime Moriyasus lag vant åpningskampen sin i verdensmesterskapet i 2018 mot Colombia, og selv om de vil være outsidere for å gjenskape den bragden mot Tyskland, så skal man ikke avfeie dem med en gang.

Japan er raske, de er tålmodige, og de kan slå til når som helst. Slik har Japans plan vært siden første gang de brøt inn på VM-scenen i 1998. Og selv om de aldri har kommet seg forbi 16-delsfinalen, vil de ikke være en gi seg mot slike som Tyskland og Spania.

Costa Rica blir sett på som en underdog i gruppe E, og er spådd til å komme sist i gruppe E. Costa Rica har imidlertid en historie med å vinne mot oddsen, etter å ha overrasket i 2014, og ble gruppevinner i en gruppe som besto av England, Italia og Uruguay. Costa Ricas spillplan er like klar som alltid — og den kan sees herfra og helt til Qatar. Forsvar er navnet på spillet, og de kommer til å lene seg tilbake og tvinge opposisjonen til å komme på dem i håp om å frustrere dem til feil.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter