8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tilsyn og nøkkelhold av ferieboliger i Spania

Vekstbransjen i Corona-tider: Nå vil alle ha ettersyn av ferieboligen og nøkkelhold

Mens nordmenn flest forblir i Norge i påvent av  å  ”få lov” til å reise tilbake til Spania går store deler av det skandinaviske næringslivet i Spania på halv motor. Men det er en del av bransjen som har det ekstra travelt, de som passer på folks ferieboliger.

Dette er bedriftene som ser til eiendommer, passer på at postkassa ikke flommer over, ser til hagen så den ikke blir til et villniss eller bassenget blir grønt. Tar innsjekk og utsjekk av leietakere. De varsler når markinsene har blåst løst i stormen som passerte, åpner vannkraner så vannlåser ikke går tørr og skaper ulukt i huset. Og viktigst for mange de holder et øye så uvedkommende ikke tar seg inn.

Også helt nye bedrifter har plutselig begynt å tilby slike tjenester. Men hva bør du se etter når du velger hvem du skal gi nøklene til ditt hjem i Spania?

  • UNNGÅ NYBEGYNNEREN: Velg en leverandør som har drevet med slike tjenestester over lengre tid, styr unna de som starter opp akkurat nå i mangel på andre muligheter. Det kreves orden og rutiner for å levere gode bolig-tjenester. Man trenger et godt nettverk av utprøvde teknikere og håndverkere som kan løse problemer relatert til hus og hage i Spania. Gode relasjoner løser problemer greit og raskt. Du vil ikke la din eiendom bli prøvekaninen til noen nybegynnere som skal teste ut rørleggere eller en maler de egentlig ikke kjenner.
  • ERFARING; velg noen som har erfaring med tilsyn. Det kreves at de er mer enn ”folk å stole på”. En bolig består av et utall tekniske og mindre tekniske systemer. Kostnaden kan bli høy om nødvendige reperasjoner overses eller man fikser ting som lett kunne vært ordnet enklere.
  • TILBAKEMELDING OG KOMMUNIKASJON, velg noen som tilbyr deg å sende bilder av boligen. Så ser du selv at alt er ok og kan slappe av. Er det noe som er galt er det fint å se selv hvor stort problemet er.
  • INFRASTRUKTUR  bedriftene som driver med dette trenger en viss infrastruktur. Er de tilstede lokalt med et godt team? Når boliger skal ses til, hager og hus stelles, ting skal fikses og forbedres. Dette er ikke noe for et enkeltmannsforetak eller venneparet som vil tjene noen Euro ekstra.
  • KLARE KOSTNADER Regn med 250-500 Euro for en avtale som løper over et år. Pris varierer med hva som er inkludert, frekvens for besøk på eiendommen og hva du vil ha gjort. Vedlikehold av basseng / haget etc.
  • DEDIKERT PERSONALE Mange som driver med nøkkelhold og ettersyn er eiendomsmeglere. Det er naturlig at de ofte håndterer slikt for sine kunder fra utlandet. Men ikke alle satsler like mye på dette så velg noen som har folk dedikert til ettersyn og vedlikehold eller en stor nok organisasjon til å holde orden på et utall eiendommer samtidig som kommunikasjon med eier er godt ivaretatt. Bedriftene trenger ressurser fokusert på akkurat dette med tilsyn.

Bedrifter som kan hjelpe deg med

HILTEK – På Orihuela Costa og i Torrevieja har Ingvild Teksum Hill drevet med ettersyn og nøkkelhold i snart 10 år. Hennes bedrift består av totalt fem personer som er dedikert til de fleste typer tjenester rundt eie og forvaltning av boliger.

Feriebolig Utland – Er en mellomstor bedrift med kontor i Oslo, Torrevieja og Benalmádena. Selskapet tilbyr «Property Management» for eiere av boliger på Costa Blanca og Costa del Sol, med eller uten alarm inkludert i det som leveres.

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Alfaz del Pi: Alle idrettsanlegg stengt

I Alfaz del Pi har man nå stengt alle kommunens installasjoner for idrett. Dette inkluderer løpebaner, tennisbaner, baskethallen, treningsentra m.m.

Marginal prisvekst på ny bolig i Spania

I 2020 steg snittprisen på en helt ny bolig i Spania med 0.9%. Dette er den laveste prisøkningen man har sett i...

Nye strenge regler i Valencia-regionen og Alicante-provinsen

Søndag 24. januar ble nye strengere regler for folks bevegelse og samling annonsert for Valencia-regionen inkludert Alicante-provinsen. De nye tiltakene trer i...

Politikere «sniker» i vaksinekøen – La Nucia ordfører «må trekke seg»

I Spania har et utall politikkere og innflytelsesrike personer gitt seg selv tilgang til den nye Covid-vaksinen. Dette til tross for at...

Relaterte saker

Marginal prisvekst på ny bolig i Spania

I 2020 steg snittprisen på en helt ny bolig i Spania med 0.9%. Dette er den laveste prisøkningen man har sett i...

Politikere «sniker» i vaksinekøen – La Nucia ordfører «må trekke seg»

I Spania har et utall politikkere og innflytelsesrike personer gitt seg selv tilgang til den nye Covid-vaksinen. Dette til tross for at...

Nå er det billigere å leie bolig i Torrevieja

Det er i de store turistbyene Benidorm og Torrevieja at man så det største fallet i prisene på leie av bolig i...

25% færre nye byggetillatelser

Man må tilbake til 2017 for å finne et lavere tall da byggebransjen først i 2018 passerte 100.000 nye boliger. Dette grunnet...

1.13% høyere pris pr m2 nå enn i 2019

Data lagt frem i november viser at prisene på boliger i Spania ved utgangen av november måned lå på 1725 Euro i...

10 boliger i Spania «alle» har råd til

- Det er mye billige boliger i markedet nå. Du får fullt beboelige boliger for under halv pris av en garasjeplass i...

Nordmenn minst aktive i boligmarkedet

I årets første seks måneder var det 37,4% færre utlendinger som kjøpte seg bolig i Spania, sammenliknet med året før. Nordmenn er...

Økende etterspørsel etter eneboliger i Spania

I september måned økte antall solgte eneboliger med 24,9% i Spania. Dette samtidig som hele markedet så en økning i aktiviteten på...

Støtter ikke opprop mot hus-okkupanter

Partiene som styrer Valencia regionen og Valencia-provinsen, PSOE og Compromis, stemte ned et forslag fra Partido Popular. Forslaget fra opposisjonen ville gitt...

Covid rammer leiemarkedet i Spania mer enn boliger for salg

I en undersøkelse hvor 5.000 personer har deltatt ser man at leiemarkedet har blitt påvirket mest av Covid-krisen i Spania. Dette er...