Slik tar du vare på bilen din i den varme sommeren:

Publisert

(Tips til sjåfører for å holde bilen i topp stand)

Hemmeligheten bak bilen din vare i mange år, eller tiår til og med, er å holde tritt med stramme vedlikeholdsplaner i og utenom sesongene. Hver sesong kommer med sin “hardhet”, og du bør forberede bilen din for slike hendelser.

Hvis det var vintersesongen, er det tilrådelig å vinterføre bilen din slik at de ekstremt lave temperaturene ikke skader motorens ledninger og andre deler av bilen. Men det er sommer, så hva må du gjøre for å forhindre at de høye temperaturene skader bilens lakk og andre ting?

Denne artikkelen deler verdifulle tips for å hjelpe deg med å forberede kjøretøyet for sommersesongen, så ingenting går utenom det vanlige og ingen komponent blir skadet på grunn av høy varme. Når det er sagt, bør du ha litt bilverktøy for verksteder og garasjeverktøy slik at du kan jobbe eller sjekke bilen når som helst på dagen – rett i garasjen din.

Hvordan ta vare på bilen din i den varme sommeren: Tips til sjåfører for å holde bilen i topp stand

For å slå varmen fra sommersesongen, først og fremst bør du skaffe deg et bildeksel til bilen din – den perfekte størrelsen for din bilmodell.

1. Sjekk alltid kjølevæsken

Sommersesongen er ikke tiden for at bilens motor skal overopphetes på grunn av lave kjølevæskenivåer eller av andre grunner. Sørg for å alltid sjekke kjølevæskenivåene ganske flere ganger enn du gjør når det er vinter eller høst. Fyll på kjølevæske når den faller betydelig.

2. Sørg for at bil AC fungerer

Å kjøre i sommervarmen kan være “helvete” hvis bilens AC ikke fungerer. Så sjekk AC og fiks det hvis det er noen problemer med systemet. Fyll bilens AC-gass og sørg for at radiatoren er i perfekt stand. En fungerende bil AC om sommeren gir uvurderlig avlastning og komfort, spesielt på lange kjøreturer.

3. Skaff deg et passende bildeksel

Hvis du parkerer bilen utenfor, sørg for at du får minst to bildeksler som du alltid kan bruke til å dekke bilen etter at du har parkert. Solstråler er billakkens fiende nummer én; selv om du vokser bilen din etter å ha fått en ny maling, kan konstant sollys få voksen til å falme raskt, og deretter begynner de viktigste malingslagene å bli påvirket.

4. Hold dekkene i sjakk

Bildekk påvirkes av varme; hvis du kan, få sommerdekk for å erstatte de nåværende du har der. Men det er ikke obligatorisk å bytte dekk til sommerdekk; bare hold trykket på dine nåværende dekk i sjakk – alltid. Svært høyt trykk på dekkene kan føre til at de blåser ut.

5. Bytt oljefilter

Med mindre du nylig har skiftet oljefilter, bør du skifte ut det gamle filteret med et nytt når sommersesongen nærmer seg. Dette er viktig for å sikre effektiv oljestrøm gjennom hele motoren og dens komponenter – for å forhindre overoppheting og garantere optimal motorytelse.

6. Ikke glem bremsene

I alt du gjør for å klargjøre bilen din for sommersesongen, ikke glem å sjekke bremsene. Hvis det er tegn på slitasje, bytt ut den delen av bremsesystemet som har fått slitasjen. Bremsene dine bør være i perfekt stand for sommerkjøring fordi veiene kan være glattere og du trenger bremsene for å kontrollere dekkenes glidning.

7. Rengjør eller skift ut vindusviskerne

Rene vindusviskere sørger for at sikten din ikke blir flekker mens du kjører. Det er tilrådelig å bytte vindusviskerne med fastsatte intervaller, eller i det minste alltid holde dem rene slik at de ikke blir uskarpe når de aktiveres for å rengjøre frontruten.

8. Hold alltid bilen kjølig

Hvis du kommer tilbake fra en lang tur, hell litt vann på panseret og dekkene for å kjøle dem ned litt, og la dem deretter fortsette å kjøle seg ned mens bilen står parkert. Omfavn enhver taktikk som vil holde bilen kjølig til de fleste ganger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter