Slik kan du laget et budsjett til en reise til Spania

Publisert

Er du klar for å dra på drømmereisen til Spania? Da kan det være nyttig å vite hvordan du setter opp et reisebudsjett. På denne måten er det enkelt for deg å vite hvor mye penger du må spare før du reiser, eller om du kanskje trenger å låne penger. I denne artikkelen kommer vi med noen gode tips til hvordan du kan spare penger på veien.

Forhåpentligvis kan disse tipsene gjøre det litt lettere for deg å spare når du reiser til Spania. På den måten kan du få enda mer ut av turen din, uten at du trenger å bruke enda mere penger.

Reisen dit

Den største utgiften du vil pådra deg mens du reiser er oftest kostnadene for å faktisk komme deg til destinasjonen. Her kan det være en god ide å sammelikne forskjellige flyselskaper slik at du får den billigste prisen. Se eventuelt om du kan ta noen mellomlandinger slik at turen blir enda billigere.

Hvis du reiser fra andre steder enn i Norge så er det ofte mulighet for å ta båt, buss eller tog. Dette kan ofte være et billigere alternativ, så det kan absolutt være noe å sjekke ut.

Hvor skal du bo?

Den neste store delen av reiseutgiften vil være overnatting. Undersøk om ulike overnattingsmuligheter tilgjengelig på destinasjonen. Hver av oss ser etter forskjellige ting når vi reiser, så se opp for prisene på opplevelsen nærmest det du ønsker for å gjøre et godt nok anslag. Hvis du for eksempel er en budsjettreisende, bør du se på vandrerhjem, lavprishoteller eller alternativer for delt opphold.

Å reise rundt i Spania

Hver destinasjon er forskjellig, det samme er alle reisende. Så det neste trinnet er å tenke på og finne ut hva som er den beste måten å bevege seg rundt når du har nådd destinasjonen. Noen av dere vil kanskje utforske reisemålet til fots, andre med sykkel, offentlig transport eller taxi. Her kan det være mye penger å spare, så hvis det finnes en mulighet du er komfortabel med som ikke er taxi, så vil vi absolutt anbefale det.

Mat på veien

Noen mennesker har allerede et tall i tankene på hvor mye de vil bruke på mat i løpet av en dag, mens andre blir kanskje nødt til å undersøke litt. Igjen så handler det om preferanser, og det er viktig at du tenker over prioriteringene dine. Matbutikker er stort sett ganske billige i Spania, så hvis du har muligheten så er det en god ide å planlegge et par hjemmelagde måltider.

Hvis du er på en lengre tur, prøv å lage minst ett måltid om dagen. Du vil bli overrasket over hvor mye penger du vil spare. Velg også alltid lokale og sesongbaserte varer. Hvis du skal ut å spise så er det igjen en god ide å velge lokale små restauranter, fremfor store turistfeller.

Alt du skal gjøre

Ha en vag plan på hva du har tenkt å gjøre for store deler av turen. For eksempel vil det å slappe av ved stranden eller en fottur være annerledes enn en bytur eller en musikkfestival. Igjen, tenk over hvordan du vil prioritere og hva som er viktigst for deg for at turen din skal bli bra. For at budsjettet ditt ikke skal sprekke kan det være at du blir nødt til å kutte ut noe, og sånn er det dessverre noen ganger. En ide kan være å sjekke ut noen av aktivitetene på forhånd. Ofte kan forhåndskjøp være billigere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter